I den danske kommunen Hillerød er alle bygninger tegnet opp i 3D og forvaltes, driftes og vedlikeholdes med utgangspunkt i BIM. Foto: Hillerød Kommune

Dalux med ny digital tvilling-løsning

Programvareleverandør Dalux lanserer en løsning for forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) ved hjelp av digital tvilling i ÅpenBIM.

Det skriver Dalux i en pressemelding fredag.

I samarbeid med en rekke byggherrer og entreprenører i Norge lanserer Dalux nå støtte for bruk av digitale tvillinger i ÅpenBIM i FDV-systemet DaluxFM.

Utviklingen betyr at det fremover vil bli enklere å drifte, forvalte og vedlikeholde eiendom basert på BIM-modeller i åpent format (IFC), skriver Dalux i pressemeldingen.

Dette kan være ved bruk av BIM-modeller som er produsert i forbindelse med byggefasen, eller av eksisterende bygninger som er modellert opp i etterkant.

– BIM-basert FDV gir blant annet mulighet for bedre arealforvaltning, gjenbruk av data fra produksjon til drift og bedre visuell fremstilling. Med muligheten for å bruke BIM-modeller i åpent format er det nå veldig enkelt for de fleste eiendomsbesittere i Norge å jobbe med digitale tvillinger av deres faktiske bygninger i forbindelse med FDV, sier digitaliseringsrådgiver Einar Jarbo i Dalux Norge i pressemeldingen.