Soria Moria i Tokke av Feste Grenland.Kunstarena Torbjørnsbu Gruver i Arendal av Studio Major.Valle Wood i Oslo av Lund Slaatto Arkitekter.Bukkekjerka på Andøy av Morfeus Arkitekter.Turnéteateret i Trøndelag i Verdal av Pir II.Minihus Aurland i Aurland av Gøran Johansen.Holmegenes i Stavanger av Haga & Grov AS Sivilarkitekter.S5 - Storgata 5 i Fredrikstad av Griff Arkitektur.Ulstein arena i Ulstein av Lund Slaatto Arkitekter og Arkitektkontoret Nils Tveit.Norsk helsearkiv i Tynset av Lusparken Arkitekter.Ankers hage i Drammen av Solli Arkitekter.RS Noatun i Horten av YSA Design.Bergen Lufthavn Flesland i Bergen av Nordic - Office of Architecture.

Dette er finalistene til Arkitekturprisen 2019

Lokalforeningene i Norske arkitekters landsforbund (NAL) har innstilt 13 prosjekter fra hele landet til Arkitekturprisen 2019. Nå er det opp til NALs medlemmer å stemme frem vinneren.

Det skriver NAL i en melding på sine nettsider mandag.

Arkitekturprisen deles ut på Arkitekturdagen 27. september, og vinneren mottar 100.000 kroner i prispenger, diplom og en plakett.

Målsettingen med Arkitekturprisen er, ifølge meldingen fra NAL, å synliggjøre, hedre og diskutere hva som er god arkitektur. Prisen er delt ut to ganger tidligere, i 2015 og 2017. Nytt for 2019 er at lokalforeningene har innstilt kandidater til finalerunden.

Alle medlemmer hadde mulighet til å nominere ett prosjekt hver frem til 10. juni.

Lokalforeningene fikk deretter tilsendt nominerte kandidater i sitt fylke og innstilte én kandidat hver til endelig avstemming.

Fra 23. august til 13. september kan alle medlemmer an NAL avgi èn stemme hver.