Byggenæringen satte preg på Arendalsuka

Arendalsuka 2019 begynner å nærme seg slutten, og vi kan trygt slå fast at byggenæringens aktører virkelig satte sitt preg på arrangementet og byen.

Det gjenstår fortsatt noen seanser i Sørlandsbyen – men etter hvert har de fleste begynt å pakke sammen utstyret etter noen hektiske dager i Arendal. Byen har sydet av liv og røre - og er virkelig blitt møteplassen og festivalen for aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv.

Mer enn noen gang tidligere har også byggenæringen slått fast sin posisjon som en viktig aktør i dette sirkuset. På stedet hvor så mange aktører kjemper om oppmerksomhet kan dette være et krevende landskap å operere i – men byggenæringens organisasjoner og selskaper har fått vist seg frem på en god måte – og funnet sin naturlige plass.

Dette er definitivt også et sted for næringen å delta – og den både bør og skal ta en sterk posisjon. Byggenæringen er stor på alle måter - og påvirker omgivelsene i stor grad gjennom sin gjerning. Da bør den også være til stede sentralt i og rundt landets maktelite – for å informere og påvirke politikerne og beslutningstakerne. Dette er faktisk et viktig arbeid. Det å sette næringen i en kontekst der man kan være med å påvirke beslutninger – beslutninger som til slutt vil få stor innvirkning på hverdagen til de mange hundre tusen som tilhører næringen er selvsagt av avgjørende betydning.

Man skal ikke overvurdere betydningen av å delta på et konsept som Arendalsuka - men virkningen hadde utvilsomt vært sterkt negativ om næringen ikke var tilstede. Ved at næringen setter et såpass stort merke på arrangementet vil den være med å påvirke utviklingen.

En lang rekke selskaper og organisasjoner har lagt ned en stor innsats i å bidra til dette arbeidet i Arendal. Ikke først og fremst for å reklamere for sine produkter og løsninger - men for å tenke litt større og peke på hva man skal strekke seg etter. Det gir også byggenæringen en helhet som vil kunne få en større effekt enn man kanskje skulle tro. Det blir lagt merke til at næringen aldri har vært så tungt til stede som i år. Man kan ikke måle resultatene av dette i morgen - men på noe sikt er dette noe av det viktigste man kan gjøre for å være med å påvirke veien videre og selskapenes utvikling.

Neste år klarer man kanskje også å samle en større del av byggenæringen under samme paraply for ytterligere å befeste næringens rolle på arrangementet og samfunnet for øvrig.