Digitaliseringsminister Nikolay Astrup (fravenstre), Eiendom Norge ved Christian Dreyer, IKT Norge ved Toril Nag, administrerende direktør i Privatmegleren Grethe Meier og Michael Pande-Rolfsen i KS stiller alle til debatt om Norge har et digitalt eiendomsmarked.

Kun ni prosent av norske kommuner har kommet langt på digitalisering av eiendomsinformasjon

En undersøkelse gjort av Ambita og Samfunnsøkonomisk analyse blant norske kommuner viser at selv om de fleste digitaliserer eiendomsdata, oppgir kun ni prosent at de har automatisert store deler av prosessene rundt kjøp, salg og forvaltning av eiendom.

65 prosent av kommunene som har deltatt i undersøkelsen, svarer at deres digitalisering av eiendomsinformasjon består i å skanne informasjonen til PDF-filer. Hele 21 prosent svarer at de i hovedsak håndterer eiendomsinformasjon manuelt.

Les hele rapporten her.

Onsdag under Arendalsuka onsdag vil digitaliseringsminister Nikolay Astrup, Eiendom Norge-topp Christian Dreyer og IKT Norge ved Toril Nag debattere om Norge har et digitalt eiendomsmarked.

Kommunene oppgir at de største hindre for digitalisering er for mange systemer, og for kompleks systemarkitektur. Større kommuner med høy byggeaktivitet har kommet lengre i digitaliseringen enn mindre kommuner.