Hamningbergveien i Finnmark. Foto: Jarrle Wæhler / Statens vegvesenHamningbergveien i Finnmark. Foto: Jarrle Wæhler / Statens vegvesenHamningbergveien i Finnmark. Foto: Jarrle Wæhler / Statens vegvesenHamningbergveien i Finnmark. Foto: Jarrle Wæhler / Statens vegvesen

NRK: Vegvesenet bruker millioner på å reklamere for veien, men har ikke penger til å sette den i stand

Veien fra Varangerbotn til Hamningberg i Finnmark frontes som nasjonal turistveg, men er både utrygg og i dårlig forfatning.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider.

Veien fra Varangerbotn til Hamningberg i Finnmark er én av 18 strekninger som er utropt til nasjonal turistveg av Statens vegvesen. Flere milliarder kroner brukes på å legge til rette for turisme langs veiene, men selve veibanen prioriteres ikke med penger til vedlikehold av den grunn, heter det i artikkelen.

Turisttrafikken øker også slitasje og vedlikeholdsbehov.

– Veien ut mot Hamningberg følger jo ikke dagens standard, den er rett og slett brukt opp, sier prosjektleder for drift og vedlikehold i Statens vegvesen i Finnmark, Yvonne Johannessen, til NRK.

Veien ut til Hamningberg er kun åpen om sommeren. I tillegg til at veidekket er gått i oppløsning flere steder, mangler det møteplasser og rekkverk, skriver NRK.

– Dialogen mellom vår seksjon og Statens vegvesen i Finnmark har ikke vært god nok, vi må se om det lar seg gjøre for oss å bidra til å heve veistandarden til Hamningberg, sier Per Ritzler, presse- og mediekontakt i Nasjonale turistveger.

Nasjonale turistveger har i 2019 en bevilgning på 170 millioner kroner.