En lastebåt fikk knust deler av styrehuset da den natt til torsdag kjørte inn i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy i Hordaland. Foto: Redningsselsskapet: Redningsskøyten Kristian Gerhard Jebsen / NTB scanpix

Tror båtkollisjon vil redusere Nordhordlandsbruas levetid

En rapport fra Norconsult konkluderer med at en båtkollisjon i Nordhordlandsbrua i juni ikke vil få noen umiddelbare konsekvenser, men at bruas levetid trolig er redusert.

Det skriver Bergens Tidende i en artikkel på sine nettsider.

Natt til sjette juni i år kolliderte lasteskipet MV «Framfjord» inn i Nordhordlandsbrua 20 meter fra landfestet.

Statens vegvesen vurderte skadeomfanget, og konkluderte med at skadene ikke tilsa at man måtte begrense bruken av brua. Norconsult fikk deretter i hasteoppdrag å utføre en grundigere vurdering, og Norconsults ferdige rapport støtter Vegvesenets vurdering. Trafikken over Nordhordlandsbrua ser altså ikke ut til å være i fare.

– Skadene er imidlertid alvorlig nok, ettersom de vil kunne ha konsekvenser på lengre sikt, forteller Jan Ove Nygård, brobyggeleder for brovedlikehold i Statens vegvesen.

Ifølge Norconsult betyr det at «skadene vil kunne utvikle seg over tid og sterkt begrense bruas levetid».

Det kreves imidlertid ytterligere beregninger for å vite akkurat hvor mye kortere levetid det er snakk om, skriver Bergens Tidende.