Brødrene Gudbrandsen fikk maskin nummer 300.000 personlig overlevert fra Hitachi Japan

Brødrene Gudbrandsen på Lena (i Østre Toten kommune) kjøpte sin første Hitachi, 20-tonneren Hitachi EX200, i 1987. 

Siden den gang har det snart 70-år gamle firmaet investert i en rekke oransje maskiner, og entreprenøren har utviklet seg til å bli en betydelig aktør i det indre Østlandsområdet. Med sine 49 ansatte utfører bedriften alle typer anleggsoppdrag.

- Brødrene Gudbrandsen er en dyktig, hyggelig og lojal kunde. Som maskinselger er det en fryd for meg å komme på besøk og alltid oppleve jordnær ledelse og flinke, takknemlige maskinførere, sier Helge Myrhaug fra Nasta.

- I Brødrene Gudbrandsen AS har vi ikke tid til plunder og heft, derfor er Hitachi og Nasta et selvsagt og sikkert valg for oss kara på Toten, sier Nils Olav Gudbrandsen, daglig leder i Brødrene Gudbrandsen AS, som valgte å avbryte ferien for å delta under en litt spesiell maskinoverlevering hos Nasta.

Det siste tilskuddet i maskinparken til entreprenøren er nemlig en helt spesiell Hitachi ZX85US-6. Maskinen er nummer 300.000 i rekken av maskiner produsert ved Tierra fabrikken til Hitachi. Statistisk sett vil det være cirka fire år mellom hver maskin nummer 100.000 - så dette er en sjelden begivenhet. Ved denne fabrikken produseres Hitachimaskiner fra 1 til 8 tonn. Fabrikken sysselsetter rundt 600 mennesker, og har hovedkontoret sitt i Shiga, Japan. Leder for salgs- og markedsdivisjonen til Hitachi i Europa, Asia og Afrika, Mr. Kosuke Ogihara, ønsket å gjøre stas på jubileumsmaskinen. Derfor tok han turen fra Japan, og overleverte maskinen personlig til Nils Olav Gudbrandsen under en seremoni på Nasta i Larvik fredag 12. juli.

- Nasta er selskapet vi alltid kan stole på – et fremtidsrettet firma med dyktige ansatte. Spesielt morsomt er det å kunne overlevere en jubileumsmaskin til en så godsamarbeidspartner, og en av deres premiumkunder, poengterte Ogihara ved overleveringen.

- Dette er en svært hyggelig markering, både for Hitachi Construction Machinery og Nasta AS, sier Tom Johansen, administrerende direktør hos Nasta. 

- Utenom Japan er nok Norge det landet der det selges flest 8-tonnere, og de siste 20 årene har vi beltet ut godt over 2.000 nye Hitachi 8-tonnere til norske kunder. Nettopp derfor er dette en viktig markering for oss, og en fjær i hatten at Hitachi dedikerte jubileumsmaskinen til Nasta og til en dyktig og lojal entreprenør, legger han til.

Den formelle overleveringen skjedde i form av en stor nøkkel fra Kosuke Ogihara til Nils Olav Gudbrandsen. Deretter ble det feiring med kake, og bilde av symbolnøkkelen var godt synlig på så vel maskin som kake.