Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture

Konkurransen om akuttsykehus på Hjelset er stengt

Fredag gikk fristen ut for å levere tilbud om å bygge akuttsykehuset på Hjelset. Prosjektet vil nå bruke sommeren til å evaluere tilbudene.

Det skriver Helse Møre og Romsdal i en pressemelding på sine nettsider.

– Sjukehuset Nordmøre og Romsdal blir regnet som et av de viktigste prosjektene i Midt-Norge, og vi er derfor godt fornøyde med at solide og erfarne entreprenører ønsker å bygge akuttsjukehuset på Hjelset, sier prosjektdirektør Knut Ragnar Heimdal i pressemeldingen.

Konkurransen om å bygge akuttsjukehuset på Hjelset er en totalentreprise med samhandling, og har ei budsjettramme på omtrent 2,1 milliarder kroner. Helse Møre og Romsdal vil ikke ut med hvor mange tilbud de har fått inn.

Helseforetaket avlyste i fjor sommer konkurransen om bygging av akuttsykehuset fordi tilbudene de hadde fått inn, ifølge foretaket, var for dyre.

Helseforetaket har som mål å gjennomføre intervju og forhandlinger med entreprenørene i august, for så å inngå kontrakt med innstilt entreprenør i september eller oktober i år.

– Vår jobb er å sikre at innbyggerne i Nordmøre og Romsdal får et framtidsrettet og godt sykehustilbud. Går alt etter planen, er vi i gang med samhandlingsfasen og den videre utviklingen av akuttsykehuset i løpet av høsten, sier Heimdal.

Sykehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) vil i tillegg til akuttsykehuset på Hjelset bestå av et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund. Sentrale oppgaver i det videre arbeidet blir, ifølge pressemeldingen fra Helse Møre og Romsdal, å utvikle og optimalisere prosjektet innenfor den økonomiske rammen som er vedtatt i forprosjektet.

Byggestart for akuttsjukehuset er planlagt høsten 2020, full drift ved sykehuset er forventet i løpet av første halvår 2024.