Fra venstre: Bassam Asmaro fra Electronova, Dag Ekelund og Roger Herheim fra Aventi, Rune Smidesang, Svein Røed og Jan Kvalen fra Statens vegvesen.

Aventi skal rehabilitere Bekkestutunnelen

Aventi Installation AS hadde best forhold mellom pris og kvalitet, og vant derfor oppdraget og skal rehabilitere Bekkestutunnelen.

Aventi var i konkurranse med AF Gruppen Norge AS og Peab Anlegg.

Kontrakten Statens vegvesen nå inngår med Aventi Installation AS er en totalentreprise med samspill. Det betyr at Aventi skal gjennomføre oppdraget i samarbeid med Statens vegvesen og med sine samarbeidspartnere på bygg og anlegg, Implenia Norge AS og på prosjektering Aas Jacobsen/Vianova nettverket, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Totalentreprise med samspill

- Totalentreprise med samspill er en ganske ny kontraktsform for oss, sier Rune Smidesang - der leverandøren etablerer en felles organisasjonsmodell hvor det er tett samspill mellom partene både i utviklings- og byggefasen. Det er en klar målsetting for oss å gjennomføre arbeidene trygt og effektivt, med minst mulig ulempe for trafikanter og naboer. Dette mener vi best gjøres i godt samarbeid mellom byggherre, konsulent og entreprenør, avslutter Smidesang.

- Og det er nettopp kontraktsformen som gjør det interessant, mener Roger Herheim fra Aventi Installasjon – den gjør at vi kan sette vårt preg på hvordan arbeidet kan gjennomføres.

Bassam Asmaro fra Electronova, representerer Aas Jacobsen/Vianova nettverket som er entreprenøren sin konsulent. Han mener at denne måten å bygge opp kontrakten på gjør at vi får bedre prosjektering og gjennomføring, samtidig som risikoen reduseres for både byggherre, entreprenør og konsulent.

- Jeg mener dette er fremtiden for nye kontrakter på slik jobber, avslutter Dag Eklund som er prosjektleder for Aventi Installasjon

Dette skal oppgraderes

Rehabiliteringsarbeidene er omfattende, og består i utskifting av stort sett alt teknisk utstyr, nye tekniske rom, oppgradering av sikkerhetsutrustningen og overvannshåndteringen, bygningsmessige ombygginger, og kartlegging og prosjektering av løsninger.

Prosjekt Rehabilitering Bekkestutunnelen er del av et nasjonalt prosjekt som omfatter oppgradering av fylkesvegtunneler. Den 25 år gammel Bekkestutunnelen skal nå rehabiliteres slik at den tilfredsstiller dagens krav. Tunnelen ligger i Bærum kommune og er en 750 meter lang ettløpstunnel med to kjørefelt.

Kontraktsperioden vil vare frem til desember 2020.