Administrerende direktør Eirik Thrygg og økonomidirektør Heming Rio er svært fornøyd med selskapets resultater for 2018.

Höegh Eiendom fortsetter å vokse

Höegh Eiendom har hatt god utvikling i 2018, hvor leieinntektene økte med 5 prosent og egenkapitalen med 10 prosent.

Konsernet ferdigstilte næringsbyggene Ankers Hus og M:6 på Verket i Moss, og påbegynte bygging av to nye næringsbygg på Hasle og ett i Ski. Boligprosjektet «Støperiet» i Moss er i ferd med å ferdigstille alle de 165 leilighetene som skal overleveres i 2019.

- Vi er fornøyd med veksten i leieinntektene, og forventer ytterligere vekst i som følge av at vi ferdigstiller flere store byggeprosjekter i årene fremover, sier økonomidirektør Heming Rio i en pressemelding.

Årsregnskapet til Höegh Eiendom Holding viser en vekst i leieinntektene på 5 prosent. God forvaltning og drift gjorde at netto driftsresultat fra utleie økte med 10 prosent.

Konsernet valgte i 2018 å endre regnskapsspråk til IFRS, og bokfører nå verdiendringene på eiendommene sine i resultatet.

Driftsresultatet før verdiendringer utgjorde 116 millioner kroner, mot 108 millioner kroner i 2017. Resultat før skatt endte på 396 millioner kroner i 2018 mot 761 millioner i 2017. (2017 resultatet ble ekstraordinært som følge av en positiv verdiendring på eiendomsporteføljen på 430 millioner).

Konsernet har i 2018 fokusert på å ferdigstille og kjøpe eiendom på Hasle i Oslo og har overtatt bygget Bøkkerveien 5 hvor Securitas har sitt hovedkvarter, et større parkeringsanlegg, og den nybygde ungdomsskolen Wang Ung i Haslevangen 16.

Østfold Næringspark ble solgt i mai 2018 til AFB Eiendom, mens Höegh og Profier solgte prosjektet «Vinslottet» til Norwegian Property i desember.