Slik kan det se ut i en av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sine O’Neil-kolonier. Illustrasjon: Blue OriginSlik kan det se ut i en av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sine O’Neil-kolonier. Illustrasjon: Blue OriginSlik kan det se ut i en av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sine O’Neil-kolonier. Illustrasjon: Blue OriginSlik kan det se ut i en av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sine O’Neil-kolonier. Illustrasjon: Blue OriginSlik kan det se ut i en av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sine O’Neil-kolonier. Illustrasjon: Blue OriginVerdens rikeste mann, Jeff Bezos, med sin månelander-prototyp. Foto: Blue Origin

Slik vil verdens rikeste mann bebygge verdensrommet

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos vil lande på Månen og bygge i verdensrommet.

Verdens rikeste mann, Jeff Bezos, med sin månelander-prototyp. Foto: Blue Origin

Grunnlegger av Amazon og verdens rikeste mann, Jeff Bezos, presenterte i mai sitt eget landingsfartøy for Månen, og annonserte planer om å sende folk dit så tidlig som 2024.

– Denne gangen for å bli, sa Bezos under presentasjonen.

Det er Bezos’ rakettselskap Blue Origin som står bak teknologien. En del av planen til den ultrarike teknologigründeren består av å bygge såkalte O’Neil-kolonier, gigantiske bebygde og beplantede hjul som skaper tyngdekraft inne i hjulet ved hjelp av sentrifugalkraften.