20 nye lærlinger på plass hos Isachsen. Foto: Isachsen

20 nye lærlinger til Isachsen

Mandag 1. juli møtte 20 forventningsfulle lærlinger på hovedkontoret til Isachsen Anlegg i Solbergelva. 

Dette var første arbeidsdag for gjengen med unge mennesker som har valgt å satse på anleggsbransjen, og opplæringskoordinator Line Merete Ristvedt i Isachsen er klar på at de skal gjøre det de kan for å bidra til trivsel, mestringsfølelse og faglig utvikling for de nye lærlingene.

- For oss er det en tillitserklæring at de har valgt å være lærlinger hos Isachsen. Det å ha et godt planlagt og gjennomarbeidet opplegg for hele læretiden er viktig for å utvikle dyktige fagarbeidere som trives i jobben sin. Alle våre lærlinger har en egen instruktør som vil være den nærmeste støttespilleren gjennom hele lærlingperioden frem til fagbrev, uttaler Ristvedt i en pressemelding.

Mandag var alle de nye lærlingene samlet for å gjennomgå et felles mottaksprogram hvor de blir bedre kjent med Isachsens historie og arbeidskultur. Alle fikk utdelt arbeidstøy, verneutstyr og mobiltelefon, før turen gikk til Lampeland Hotell hvor det arrangeres en felles samling med instruktørene. Vidar Kjenås som er fagansvarlig opplæring i Isachsen mener dette er en god start.

- Samlingen på Lampeland handler mye om å bli bedre kjent med hverandre gjennom ulike aktiviteter og teambuilding. Å legge vekt på det sosiale tror vi bidrar til å skape samhold og trygghet. Den første dagen skal alle gjennom et førstehjelpskurs, og dag to er det kurs i småverktøy og anhuker, før vi avslutter med felles middag. Onsdag morgen så drar alle ut på sine anlegg sammen med sin instruktør, forteller Kjenås.

Thomas Olsen Lundtveit (18) og Jelle Van Heerebeek (17) som har gått Anleggsteknikk-linja ved Nome videregående skole er begge ferske lærlinger som har valgt anleggsmaskinfører som retning. Heerebeek sier han virkelig ser frem til å komme i gang og at dette på mange måter blir et nytt kapittel i livet med både jobb og flytting hjemmefra. Lundtveit har vært på utplassering hos Isachsen mens han gikk på videregående så han kjenner litt til bedriften fra tidligere.

- Jeg kjenner flere som jobber her og var ikke i tvil om hvor jeg ønsket å være. Og for meg er det helt naturlig å velge maskinfører da dette har vært interessen min i hele oppveksten. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, sier Lundtveit i en pressemelding.

Etter at ti lærlinger besto fagprøven i mai og juni teller Isachsen nå 40 lærlinger som er under kontrakt. Daglig leder Nils Smetbak er stolt av selskapets lærlingesatsing og mener også at dette er en naturlig del av samfunnsvaret.

- Anleggsbransjen har et særlig kompetansebehov i fremtiden, da er det også viktig at bransjen selv tar sin del av ansvaret. Samtidig er det viktig å erkjenne at lærlingene bringer med seg nyttig kunnskap og nye perspektiver som er sunt for bedriftskulturen. Det er heller ikke til å legge skjul på at satsingen på lærlinger er en viktig del av vår langsiktige rekrutteringsstrategi, avslutter Smetbak. 

(Klikk for større versjon)