Foto: Sporveien

Arbeidene i Grefsenveien pågår i hele sommer

Byggearbeidene i Grefsenveien pågår uten opphold gjennom alle sommerukene slik at fremdriften kan fortsette i samme, gode tempo.

Sporveien er byggherre og ansvarlig for oppgraderingen av Grefsenveien på to strekninger ovenfor Storokrysset: Fra Storoveien til litt ovenfor Disen vendesløyfe og fra Platåveien til Kjelsåsalléen holdeplass. 

- Begge prosjektene er i rute og fremdriften går som planlagt, heter det i en melding fraSporveien.

Prosjektene tar heller ingen sommerferie. Det vil bli utført byggearbeider i Grefsenveien gjennom alle ukene i sommer.

– Mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass vil det foregå arbeider alle sju dager i uken, også i helgene. Arbeidene i Grefsenveien vil medføre noe støy, men er ikke sterkt støyende, og vi bestreber oss på å gjennomføre arbeider med så lite støy som mulig på lørdager og søndager, sier kommunikasjonsansvarlig Tone S. Tuhus i Sporveien.

– Arbeidet med utskifting av trikkeskinner vil fortsette i hele sommer, og det blir også gjennomført asfalteringsarbeider på strekningen, sier Tone S. Tuhus.

Blant arbeidene som skal utføres mellom Storo og Disen er bygging av en kulvert for den såkalte 1200-ledningen på Disen. Arbeidet er igangsatt og vil pågå parallelt med leggingen av siste del av hovedgrøften fra området Lettvintveien til Disen. Fordrøyningsanlegget som er bygd på Disen er allerede ferdigstilt og lukket, og området blir nå satt tilbake og skal tilsåes.

– I tillegg er ledningsanlegget i Engveien ferdigstilt, men det gjenstår noen tilkoblingsarbeider i dette kryssområdet, sier kommunikasjonsansvarlig Sven Øvergaard i Sporveien.

Øvergaard legger til at det også er støpt trikkeplate i kvartalet Storo–Disen, og kantstein for fortau er satt på de to nederste kvartalene – mot nord.