Jens Petter Reinertsen daglig leder i Skarpe AS.

Vil koble IKT-næringen og bygg- og eiendomsnæringen tettere

Jens Petter Reinertsen, daglig leder i Skarpe, ble nylig valgt inn i styret i Abelia. Han ønsker å lytte til små virksomheter med store ideer og han vil skape tettere bånd mellom IKT-næringen og bygg- og eiendom.

- Dette blir spennende. Abelia er en veldrevet organisasjon og en viktig aktør for sine 2370 medlemsbedrifter og for norsk næringsliv, sier Reinertsen i en pressemelding.

Om lag halvparten av medlemmene i Abelia er små og mellomstore bedrifter. Selv om disse virksomhetene kommer fra ulike bransjer, er det noen utfordringer og behov som er like og forskjellige fra de store. Da er det etter hans skjønn, viktig at også disse også er representert i styret.

- Kunnskap og erfaring handler om kvalitet og ikke kvantitet. Mange små og mellomstore virksomheter sitter på meget viktig spisskompetanse. Jeg ønsker å engasjere meg i viktige spørsmål, og sikre at små og mellomstore selskaper med spisskompetanse blir lyttet til, understreker han.

- Som leverandør av IKT tjenester blant annet for bygg- eiendomsnæringen, har Skarpe et ben i både teknologinæringen og i byggenæringen. Utvikling av eksisterende bygningsmasse og nye smartbyggprosjekter, gjør at vi kan oppnå gevinster som tidligere ikke var mulig. En smart bygningsmasse er dessuten viktig for at vi som samfunn skal nå bærekraftsmålene. IKT-næringen og byggenæringen må derfor samhandle tettere enn tidligere. Rollen som styremedlem i Abelia, gir en fin anledning til å være brobygger mellom disse næringene, legger Reinertsen til.