Daglig leder Jo Breivegen og prosjektleder Helene Byre i Statens vegvesen skrev i dag under på kontrakten for byggingen av rv. 36 langs Seljordsvannet. Foto: Statens vegvesen

Hovden hytteservice bygger ny vei langs Seljordsvannet

Hovden hytteservice AS og Statens vegvesen skrev tirsdag kontrakt for å bygge ny rv. 36 langs Seljordsvannet.

- Vi er veldig glade for å ha fått denne kontrakten. For oss er det ekstra viktig å få vinterarbeid, slik det er lagt opp til her, sier Jo Breivegen som er daglig leder i entreprenørfirmaet i en pressemelding.

Kontraktsummen for prosjektet Rv. 36 Bø-Seljord, er nesten 122 millioner kroner inkludert merverdiavgift. Prosjektleder Helene Byre i Statens vegvesen har det øverste ansvaret for byggingen.

- Vi har holdt på en god stund med denne veien, nå gleder vi oss til å komme i gang, sier prosjektlederen.

Fram til åpning av den nye veistrekningen i løpet av 2021, skal det bygges vel tre kilometer ny vei på rv. 36. Allerede om kort tid vil entreprenøren starte med hogging og rydding langs traseen.23. september stenges riksveien fordi Sjøormporten tunnel skal oppgraderes og totalrenoveres. Hovden vil starte byggingen av veien i denne perioden.Riksveien er åpen i julemåneden, men stenger igjen 6. januar og fram til utgangen av april neste år. Veien vil også bli stengt i fem måneder i løpet av perioden 1. desember 2020 - 30.april 2021.

- Kontrakten ville ikke vært like attraktiv for oss om vi ikke kunne stenge vegen. sier Breivegen.

Terrenget veien skal bygges i, er både krevende og utfordrende fordi det er stupbratt sideveis på begge sider av veien. Entreprenøren forteller at de vil legge opp til delvis skiftarbeid for å rekke fristene de har fått.