Catenda kjøper VTREEM

Catenda kunngjorde fredag oppkjøpet av VTREEM, en fransk software startup som spesialiserer seg på bygningsinformasjonsmodellering (BIM).

VTREEMs teknologi vil bli integrert i framtidige Bimsync-produkter, og VTREEMS grunnleggere, Sylvain Marie og Alexandre Lemire går inn som ansatte i det nyetablerte selskapet Catenda France, skriver Catenda i en pressemelding.

VTREEM ble grunnlagt i 2014 av Sylvain Marie og Alexandre Lemire for å levere nettbaserte software-løsninger til Bygg- anlegg og eiendomsnæringen (BAE) for å styrke næringens arbeidsprosesser med BIM.

Sylvain Marie går inn i Catenda som “Platform Director” for å drifte økosystemet rundt Bimsync API og gjøre det mulig for kunder å integrere sine applikasjoner og systemer med Bimsync-plattformen.

Alexandre Lemire går inn i Catenda som “Senior Software Engineer” for å jobbe med programvareutvikling og med strategisk kundeoppfølging.

- Vi har jobbet tett med VTREEM over lang tid, og har sett en rekke overlappende interesser. Vi er svært glade for å kunne ønske Sylvain og Alexandre velkommen inn i teamet og i fellesskap gi våre kunder markedets beste samhandlingsløsning basert på åpne standarder. Samtidig fortsetter Bimsync å ta markedsandeler i Frankrike, så det er en svært spennende tid, sier Håvard Bell, CEO i Catenda.

- Vi deler mange verdier med Catenda. Det å kombinere krefter er en naturlig videreføring for å fortsette å pushe vår BIM-valideringsteknologi inn i markedet gjennom Bimsync. Økosystemet rundt Bimsync virker svært lovende, og vi er overbevist om at Catenda er på rett vei for å etablere en arbeidsflyt for BAE-næringen som er fullt og helt basert på åpne standarder. Vi er klare for å vise hvordan vår teknologi kan hjelpe Bimsync-brukerne, sier Sylvain Marie.

VTREEM ble opprettet i Frankrike i 2014. Selskapet utvikler BIMValue, en nettplatform for å drifte, forbedre og validere BIM-prosjekter. Gründerne er Alexandre Lemire og Sylvain Marie. Lemire har designet og utviklet nettbaserte 3D-applikasjoner i 13 år, og jobbet med BIM i 8 år. Marie har arbeidet med BIM i 9 år, og vært involvert i buildingSMART International i 6 år.

Catenda ble etablert i Norge i 2009. Selskapet lager Bimsync, en skybasert samhandlingsplatform for bygg og infrastruktur. Catenda har en sterk nasjonal og internasjonal markedsposisjon, og er sentralt plassert i standardiseringsutvikling av IFC, BCF og bSDD gjennom buildingSMART Norge.