Fredag var det nyåpning av Norconsult sine kontorlokaler i Kongens gate i Stenkjer. Fra venstre: Ordfører i Steinkjer, Bjørn Arild Gram , kontorleder Rune Gjermo og konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen. Foto: Norconsult

Norconsult utvikler og ekspanderer virksomheten på Steinkjer

– Etter grundige vurderinger av ulike alternativer landet vi på å utvikle oss videre med utgangspunkt i eksisterende lokaler i Steinkjer, sier kontorleder ved Steinkjer-kontoret, Rune Gjermo.

Norconsult vokser i Steinkjer og hadde behov for flere kontorplasser samt mer fremtidsrettede løsninger. Tirsdag arrangerte Norconsult nyåpning av kontoret samt et miniseminar om bærekraft og smart byutvikling.

– For oss var det viktig å lande på en løsning som gjør at vi kan vokse videre lokalt, og derfor er Kongens gate 29 i Steinkjer en god løsning. Vi har vært aktivt med i utformingene av lokalene og nå fremstår de som nye med tidsmessige og fremtidsrettede løsninger. Gjennom etableringen bidrar vi til økt aktivitet og dynamikk i Steinkjers hovedgate, noe som også er viktig, sier Norconsults kontorleder i Steinkjer, Rune Gjermo.

Digitale løsninger og innovasjon har vært sentralt i forbindelse med utformingen av de nye lokalene. Kontorene er designet for å imøtekomme behovene for det som kalles samtidig prosjektering, eller ICE. Her jobber de ulike faggruppene parallelt sammen, noe som gir bedre tverrfaglig innsikt, bedre beslutninger og større kundeverdi. I tillegg til forbedret produktivitet gir dette økt grad av innovasjon og bedre kvalitet i leveransene.

– Vi har ambisjoner om videre vekst, og da spesielt innenfor arkitektur. Gjennom etableringen av våre nye møterom, som legger til rette for en mer fremtidsrettet måte å jobbe i prosjekt på, har vi ambisjoner om å bli kundenes førstevalg i vår geografi på innovativ prosjektutvikling, sier Gjermo. Han legger til at de også ønsker seg flere kvinnelige medarbeidere til kontoret i Steinkjer.

Det etableres 12 arbeidsplasser i de nye arealene i Kongens gate.

Norconsult sin aktivitet i Nord-Trøndelag ledes fra Steinkjer og det er til sammen 82 medarbeidere fordelt på de fem kontorstedene Stjørdal, Levanger, Verdal, Steinkjer og Namsos. Virksomheten er organisert i de seks avdelingene Byggeteknikk, Takst, VA og Samferdsel, Byggforvaltning og PA, Tekniske systemer og Plan, Arkitektur og Landskap.