Henrik Melder

Henrik Melder ansatt som leder for Hemfosas norske virksomhet

Henrik Melder er ansatt som administrerende direktør i Hemfosa Samfunnsbygg AS. Han har bred erfaring fra ledende stillinger i eiendomsbransjen og kommer fra rollen som Utleiesjef i Entra ASA. Henrik Melder tiltrer i løpet av sommeren 2019. 

Henrik Melder kommer fra rollen som Utleiesjef i Entra ASA, der han har vært ansatt i fem år. Tidligere har Melder blant annet vært daglig leder for Bermingrud Prosjektutvikling AS, eiendomsdirektør i Aberdeen Property Investors ASA og eiendoms- og markedssjef i Skanska Eiendomsutvikling AS. Melder er 51 år og er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo.

– Vi er veldig fornøyd med at vi har lykkes med å gjennomføre en strategisk viktig ansettelse av Henrik Melder som ansvarlig for vår norske virksomhet, Hemfosas nest største marked. Henrik har en bakgrunn og kompetanse som passer veldig bra inn i Hemfosa og for å videreutvikle virksomheten i Norge. Hemfosa har i dag en veletablert posisjon i det norske markedet, som en av de største eiendomsselskapene innenfor samfunnseiendommer. Vi forvalter eiendommer til en verdi av i overkant ni milliarder kroner i Norge og ser interessante vekstmuligheter, både gjennom kjøp av ytterligere eiendommer og gjennom utvikling av eksisterende portefølje, sier Caroline Arehult, konsernsjef for Hemfosa i en pressemelding.

- Jeg ser frem til å starte arbeidet i Hemfosa og er imponert over alt selskapet har fått til i løpet av relativt kort tid. Etter å ha møtt de ansatte i selskapet, er jeg overbevist om at alt ligger til rette for lykkes med våre planer for selskapet i det norske markedet. Noe av det jeg finner mest interessant med Hemfosa, er at vi har et viktig samfunnsoppdrag. Det gir en veldig spennende tilleggsdimensjon til jobben og selskapet, sier Melder.

Henrik Melder tar over for Simon Venemyr Ottersland som har vært ansvarlig for den norske virksomheten siden 2015 gjennom en konsulentavtale. Ottersland fratrer sin rolle i forbindelse med at avtalen løper ut.

- Simon har hatt en nøkkelrolle i arbeidet med å bygge opp Hemfosas eiendomsportefølje og posisjon i Norge siden etableringen i 2015. Jeg vil takke ham for den gode innsatsen og arbeidet som han har lagt ned med stor kraft og energi, i alle disse årene, sier Caroline Arehult.