Vi møtes på kanten. Illustrasjon: Urban Power

Urban Power vant arkitektkonkurransen om Nedre Torg Ski

Det danske arkitektfirmaet Urban Power vant den åpne plan- og designkonkurransen om Nedre Ski Torg. Urban Power vant nylig også den åpne internasjonale idekonkurransen om boligprosjektet Ankerhagen på Hamar.

Under en prisseremoni i Ski Rådhus 13. juni ble resultatet av den åpne plan- og designkonkurransen om Nedre torg i Ski offentliggjort. En enstemmig jury har kåret motto «Vi møtes på kanten» til konkurransens vinner.

Om vinnerprosjektet sier juryen: «Vi møtes på kanten» utpekes som konkurransens vinner blant annet for sin klare tanke om et veldefinert, fint soneinndelt og godt programmert torg med et robust konsept som tåler bearbeiding uten at konseptet forringes. Prosjektet har et overbevisende hovedgrep for vegetasjon, sitteplasser, åpne soner og et konsept som ytterligere kan tilpasses dagens situasjon uten å bli svekket.

«Vi møtes på kanten» legger, ifølge juryen, til rette for å skape gode forbindelser til byen rundt seg og knytter nedre torg sammen med bebyggelsen rundt, Idrettsveien og øvre torg på en overbevisende måte. Juryen uttaler videre at de tror konseptet og den foreslåtte utformingen vil virke positivt for livet på nedre torg, men også for Ski sentrum som vil få et etterlengtet nytt og grønt byrom.

«Vi møtes på kanten» blir av juryen ansett som det beste utgangspunktet for å skape et godt prosjekt på nedre torg, og kåres til konkurransens vinner.