Illustrasjon: Kristiansund kommune

Ønsker nytt idrettsanlegg i Kristiansund

Nye Atlanten stadion i Kristiansund i Møre og Romsdal skal stå ferdig høsten 2020. Nå ønsker kommunen også en ny hall på området.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel på sine nettsider.

Første byggetrinn på Atlanten stadion, et nytt anlegg for fotball og friidrett, skal åpne 12. november i år. I andre byggetrinn handler det om å bygge selve banen med gressmatte og åtte løpebaner. Det skal også bygges tribuner på langsiden mot skøytehallen i området, skriver avisen. Nye Atlanten stadion åpner høsten 2020.

Da Kristiansund-politikerne vedtok å bruke penger på nye Atlanten stadion, lå det også 18,9 millioner kroner til renovering av garderobeanlegget i den tilknyttede Idrettshallen i prosjektet.

Rådmann Arne Ingebrigtsen vil nå heller bruke penger på et forprosjekt som skal ende opp med en ny hall der den eksisterende idrettshallen står i dag.

Saken har sin første politiske behandling i hovedutvalget for skole, barnehage og kultur onsdag 12. juni. Deretter blir det endelig avgjørelse når bystyret samles i august.

Her forslås en hall med spillflate på 45 ganger 25 meter hvor det kan spilles håndball og være mulig å drive en rekke andre innendørsidretter.

I tillegg blir det egne haller for klatring og turn.

I framdriftsplanen fra rådmann Arne Ingebrigtsen er det mål om å komme i gang med det fysiske arbeidet på den nye idrettshallen i 2021. Forventet byggetid vil ventelig være et drøyt år. Foreløpig er det ingen som kan si så mye om hva hele herligheten vil koste, men en pris i størrelsesorden 300 millioner kroner vil neppe være noe dårlig anslag, skriver Tidens Krav.