Hans Olav Sørlie, konserndirektør Bygg Norge

Veidekke avvikler distriktskontoret i Bodø

Veidekke Bygg legger ned sitt distriktskontor i Bodø. De 52 ansatte tilknyttet kontoret vil så langt det er mulig få tilbud om jobb annet sted i Veidekke.

- Vi har ikke klart å få lønnsomhet i vår virksomhet i Bodø. Vi har derfor etter nøye vurderinger besluttet å avvikle denne virksomheten, sier konserndirektør for Veidekke Bygg Hans Olav Sørlie.

Til Byggeindustrien utdyper Veidekke Bygg-direktøren beslutningen.

– Det er ikke noe tvil om at dette primært handler om lønnsomhet. Vi har for svak posisjon i Bodø. Samtidig er dette også en videreføring av en strategisk retning som ble presentert på kapitalmarkedsdagen vår nylig, hvor vi skal ha større fokus på markedene i og rundt de store byene, forteller Sørlie.

Veidekke har hatt eget Bodø-kontor siden 2013, og hadde før det et kontor på Fauske – som ble opprettet i 1988. Datterselskapet Hammerfest Entreprenør berøres ikke av avviklingen.

For tiden har Veidekke en kontrakt på et fiskeoppdrettsanlegg på Skjervøy, samt noen mindre jobber som styres fra Bodø. De bygger også et nytt kontorbygg for Brønnøysundregistrene i Brønnøysund, men dette prosjektet styres fra Veidekkes Agder-kontor. Ingen av disse prosjektene påvirkes av beslutningen.

- Frem mot sommerferien vil vi ha dialog med våre medarbeidere for å søke å finne gode løsninger for den enkelte i denne utfordrende situasjonen, understreker Sørlie. Han poengterer også at beslutningen ikke vil stoppe Veidekke fra å regne på bygg- og anleggsprosjekt i Nord-Norge, men at disse da vil styres fra andre deler av landet.

Kontoret legges ned med virkning senest 31. desember 2019.