Veidekke bygger for Q-Meieriene på Jæren

Veidekke har i dag signert kontrakt med Q-Meieriene AS om å utvide og bygge nye produksjons- og kontorlokaler for Q-Meieriene på Klepp stasjon.

På bildet (f.v.): Administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene, styreleder Kristine Aasheim i Q-Meieriene og regionsdirektør Are Westbye i Veidekke Bygg.

Kontrakten er en totalentreprise verdt omkring 210 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er svært fornøyd med at Q-Meieriene AS har valgt Veidekke og takker for tilliten. Vi har lang erfaring i å gjennomføre denne typen prosjekter, og ser fram til å oppføre et flott og fremtidsrettet industribygg i tett samarbeid med Q-Meieriene, sier regionsdirektør Are Westbye i Veidekke Bygg i en pressemelding.

- Det blir flott å samarbeide med Veidekke om å bygge ut Q-Meieriet på Jæren, sier administrerende direktør i Q-Meieriene Bent Myrdahl. - Vi har som plan å bygge ut for å styrke vår rolle i meierimarkedet som utfordrer og innovatør. I tillegg vil vi samhandle med Veidekke om å bygge et estetisk flott og miljøsmart bygg som fremmer både god byggeskikk og matvarebransjen på Jæren, sier Q-sjefen som gleder seg til åpningen 31. desember 2020 klokken 17.00.

Dagens anlegg på Jæren er på 3.500 m2 og skal utvides med 8.400 m2. Nybygget skal romme kontorer, produksjonslokaler og kjølelager og får en grunnflate på 5.800 m2 og 850 m2 i øverste etasje. Bygget blir et betongelementbygg med slipte hvite fasader produsert og levert av Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg på Klepp.

Veidekke skal som totaltentreprenør stå for alle fag fra grunnarbeid til ferdig bygg. I tillegg er det planlagt en stor leveranse av prosessanlegg og utstyr som skal integreres i bygget. Veidekke vil starte byggingen til sommeren, og prosjektet er ventet ferdigstilt ved årsskiftet 2020/2021.