Ragde Eiendom kjøper på Forus og trer inn i Forus-samarbeidet

Ragde Eiendom har kjøpt Petroleumsveien 6 og tar som ny deltaker i Forus-samarbeidet del i omdømmebyggingen av Forus.

- Ragde Eiendom AS har gjort betydelige investeringer i Rogaland de siste årene og Petroleumsveien 6 på Forus er siste i en lang rekke. Vi har stor tro på Forus fordi vi ser en tydelig bedring i energisektoren og området er en utmerket bedriftslokasjon med kort vei til alt, sier Eirik Steimler, eiendomsforvalter i Ragde Eiendom.

Fornyelse og flere servicetilbud
Petroleumsveien 6 har et samlet tomteareal på rundt 9.400 kvadratmeter og bygningsmasse på 9.700 kvadratmeter.

- Det er mange små og store bedrifter som er kvalitetsbevisste rundt lokasjon og standard på lokalene. Petroleumsveien 6 er et sentralt bygg alle kjenner til på Forus, men vi vil fornye og gjøre det tilgjengelig for enda flere. Vi skal blant annet lage flere servicetilbud gjennom handel i første etasje, forteller Steimler.

Ragde Eiendom AS har engasjert Newsec i Stavanger for å bistå med utleie av eiendommen.

- Dette er en svært kompetent utleiemegler som vil bistå med å lage en flott sammensetning av bedrifter. Vi fikk flere interesserte leietakere allerede før vi startet markedsføringen av bygget, og flere leieavtaler er under behandling. Dette tyder på at Petroleumsveien 6 er et attraktiv sted å holde til, sier Eirik Steimler.

Tar ansvar for merkevaren Forus
Med eierinteresser på Forus var det naturlig for Ragde Eiendom å melde seg inn i Forus-samarbeidet, som driver langsiktig merkevare- og omdømmebygging av området.

- Forus-samarbeidet gjør en viktig jobb med å synliggjøre områdets nasjonale betydning og fordeler som attraktiv bedriftslokasjon. Med eiendomsinteresser i området er det naturlig å delta, sier Eirik Steimler.

I tillegg til Ragde Eiendom består Forus-samarbeidet av Seabrokers Eiendom, IKM Eiendom, FORTIN AS, Sandnes Havn, Forus Parkering, 2020park, Høgevoll, Base Property, Tjelta Eiendom, Tvedtsenteret, Norwegian Property, Forus Næringspark og Brødrene Kverneland Eiendom.

- Det er veldig gledelig at Forus-samarbeidet styrkes ytterligere ved å få en stor nasjonal eiendomsaktør som Ragde Eiendom med på laget. Det er stor optimisme i næringslivet, kraftig fremvekst av spennende gründerselskaper og nye kollektivløsninger kommer for fullt. Nå får vi enda mer kraft til å kommunisere alt det positive som skjer, sier Stein Racin Grødem, adm. direktør i Forus Næringspark og talsperson i Forus-samarbeidet.

Forus ligger midt i hjertet av Stavanger-regionen og er landets største næringsområde med rundt 40.000 ansatte i 3.000 virksomheter i alle bransjer og størrelser.