Hagerud med 20 år i sjefsstolen i Mapei

Administrerende direktør Trond Hagerud er opptatt av å trekke frem både det interne samarbeidet og et tett og nært samarbeid med kundene når han ser tilbake på 20 år som øverste leder av Mapei i Norden og Baltikum.

– Det har vært en eventyrlig reise å få lede bedriften fra en liten familieeid norsk gründerbedrift til å ha ansvar for virksomheten i hele Norden og Baltikum, med en omsetning på nærmere en milliard norske kroner, sier Trond Hagerud.
Han kom til Mapei mot slutten av 1990-tallet og har over 20 år som administrerende direktør. Da han begynte lå omsetningen på rundt 150 millioner kroner i året. Nå er den mer enn seksdoblet.

– Vi har hele tiden lagt vekt på å ha høy teknisk kompetanse. Mapei-konsernet har vært en god eier med vilje til å investere på Sagstua, slik at vi i dag har et state-of-the-art produksjonsanlegg og et internasjonalt forskningssenter. Gjennom FoU-senteret kan vi samarbeide tett med våre kunder og ha et sterkt fokus på å utvikle produkter for et nordisk klima som er både bærekraftige og i forkant på miljøsiden.

Fokus på LEAN og kontinuerlig forbedring har vært grunnleggende viktig for suksessen.
– Jeg er veldig stolt av hva vi har fått til sammen - i Mapei er vi et team, sier han.
Hagerud har også lagt vekt på å forstå og kjenne bransjen. Når han har fått muligheten har han derfor prioritert verv som å være styreleder for Byggevareindustriens Forening, NHO Innlandet og Rådsmedlem i Sintef Byggforsk.

– Jeg er også opptatt av å støtte lokalsamfunnet, noe vi blant annet gjør gjennom vårt samarbeid med en rekke lokale idrettslag, KIL Toppfotball og Glåmdal sykleklubb. Tjue år har gått fort, men jeg trives veldig godt og setter stor pris på alle de gode kollegaene i bedriften og i bransjen for øvrig, sier Hagerud.