Foto: Anne Line Bakken

AF Gruppen søker flere kvinner

Soknedal-prosjektet til AF Gruppen ønsker flere kvinner velkommen i bransjen. 70 engasjerte medarbeidere møtte opp da konserndirektør Arild Moe og Amund Tøftum sammen med De beste folka-prosjektet tok turen til anleggsprosjektet utenfor Trondheim.

I Soknedal bygger AF Anlegg 6.5 kilometer ny E6 for Statens Vegvesen, et prosjekt som skal stå ferdig i 2021. Tidligere i mai kunne funksjonærer, fagarbeidere, byggherrerepresentanter og underentreprenører starte dagen med kaffe, boller og gode diskusjoner om bedriftskultur og tiltak for at AF skal nå målet om dobling av kvinneandelen og like utviklingsmuligheter for kvinner og menn.

I en pressemelding forteller prosjektleder Lars Wadahl at de allerede har et team med 22,5 prosent kvinneandel blant funksjonærene i Soknedal og flere kvinnelige fagarbeidere gjennom underentreprenør. Prosjektet ønsker seg flere kvinnelige kollegaer, og mener det er bra for miljøet. Konserndirektør Amund Tøftum innledet med å fortelle at #Debestefolka handler om at de beste folka skal være og trives i AF.

- Skal vi øke veksttakten og beholde lønnsomhet og konkurransekraft, så må vi rekruttere, utvikle og beholde talenter fra hele befolkningen, sa Tøftum.

Ubevisst diskriminering handler om holdninger og adferd, at vi må være bevisste på vår kultur, så trivselen og attraktivitet er like høy hos kvinner og menn.

Flere fagarbeidere påpekte at så lenge kompetansen er til stede, vil alle bli tatt godt imot både som fagarbeidere og ledere i form av f.eks. baser og arbeidsledere. Både kvinner og menn var opptatt av at det ikke skal være kvotering, men kompetansen som teller. Et annet diskusjonstema var tilrettelegging for familie og barn. Mange ansatte med familier møter utfordringer i hverdagen, og flere tok til orde for at det er viktig å være bevisste de valg man gjør, og ikke minst hvordan vi kommuniserer med hverandre. I tillegg til konserndirektørene var også HR-sjef Sif Løvdal i AF Byggfornyelse og avdelingsdirektør Bjørn Lyngvær i AF Anlegg til stede som representanter fra Det beste folka-prosjektet.