SINTEF Community skal utvikle fremtidens løsninger for det bygde samfunn. Ill. Headspin/SINTEF

SINTEF Byggforsk blir SINTEF Community

Forskningsinstituttet SINTEF Byggforsk skifter navn til SINTEF Community. Endringen trer i kraft 20. mai 2019. 

Siden Norges byggforskningsinstitutt fusjonerte med SINTEF i 2007, har SINTEF Byggforsk stadig utvidet sine faglige aktiviteter og markedsområder. I dag er instituttet ett av seks institutter i SINTEF-konsernet.

- Da instituttet i fjor fikk inn 50 nye medarbeidere fra SINTEFs fagmiljøer for samfunnsøkonomi og mobilitet, var det et naturlig tidspunkt for å tenke på nytt navn. Ambisjonen var å finne et navn som speiler instituttets sterke forankring mot byggebransjen, og samtidig favner hele forskningsinnsatsen for det bebygde samfunn, der mennesker lever, ferdes og arbeider, heter det i en melding fra SINTEF Community.

I september i fjor ble det utlyst en intern navnekonkurranse, og det kom inn mange gode forslag, deriblant SINTEF Community.

– Vi har stor tro på at det nye navnet vil gi gode assosiasjoner hos kunder og samarbeidspartnere, og være et dekkende og inkluderende navn for alle ansatte i instituttet vårt, sier konserndirektør Hanne Rønneberg.

Løsninger for det bygde samfunn
SINTEF Community jobber med flere av de store samfunnsutfordringene.

– Vi skal bidra til å knytte by og land sammen, bedre fremkommeligheten i byer og distrikter og sikre miljøvennlige alternativer for innbyggere og bedrifter. Vi skal fortsette å utvikle god infrastruktur for livsviktige vannressurser. Vi skal fortsette å forske på materialer og teknologiske løsninger for grønn industri, bærekraftige bygg, byrom og fellesarealer hvor mennesker møtes, vokser og trives, sier Rønneberg.

Tydelig stemme i samfunnsdebatten
– Forskningsprosjektene i SINTEF Community handler ofte om tekniske løsninger for bygg og anlegg, infrastruktur og transport, men dypest sett handler de om å skape grunnlag for fellesskap gjennom gode samfunnsøkonomiske løsninger. Vår hovedoppgave vil være å forske, utvikle og skape nye løsninger, som vi formidler til alle aktører som bidrar i samfunnsutviklingen. Dette gjør vi i nært samspill med øvrige SINTEF-institutter, under SINTEFs visjon "Teknologi for et bedre samfunn", sier Rønneberg.

Byggforskserien består
SINTEF Community vil fortsatt levere produkter og tjenester under virksomhetsområdene Produktdokumentasjon og Kunnskapsformidling. Byggforskserien, Våtromsnormen og SINTEF Certification, med blant annet SINTEF Teknisk Godkjenning. 

- Dette er sterke merkevarer knyttet til bygg- og anleggsbransjen, som vil beholde sine merkenavn i det nye instituttet, melder SINTEF Community.