Det nye verkstedet er i ferd med å ta form. Foto: Go Ahead

Bane NOR Eiendom signerer med Go-Ahead

Bane NOR Eiendom har inngått en tiårs leiekontrakt med Go-Ahead.

Avtalen innebærer at alle tog som Go-Ahead skal benytte i sin norske virksomhet, vil bli vedlikeholdt ved Bane NOR Eiendoms nye togverksted på Kvaleberg i Stavanger.

- Vi er meget godt fornøyd med denne avtalen. Den understreker at vårt nye verksted er attraktivt for togoperatører, og at vi gjorde et godt valg da vi besluttet å bygge det. Her har vi et topp moderne verksted som kan ta imot både dagens og fremtidens togtyper, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

Bane NOR Eiendom finansierer selv det nye verkstedet som får en prislapp på ca. 300 millioner kroner. Verkstedet er under bygging og skal stå klart til Go-Ahead starter opp sin virksomhet i Norge 15. desember i år. Verkstedet blir 3.000 kvm. stort og får gode og tidsmessige fasiliteter både for tog og medarbeidere.

- Vedlikehold av materiell er en vesentlig del av togdriften. Vi er godt fornøyd med å kunne benytte et nytt og moderne verksted i Stavanger til dette, sier daglig leder Cathrine Elgin i Go-Ahead Norge AS.

Det er verkstedsoperatøren Mantena AS som skal operere det nye verkstedet for Go-Ahead. Det totale antallet arbeidsplasser ved Kvaleberg vil øke når det nye verkstedet kommer i drift.

- Det nye verkstedet i Stavanger er det første av flere nye verksteder vi har til hensikt å bygge. Vi skal investere oppimot to milliarder kroner de nærmeste årene. I Bergen og Trondheim er planleggingen godt i gang, sier Eiken.