Veidekke skal renovere Rosenbad-kvartalet i Stockholm

Veidekke har fått i oppdrag av Statens fastighetsverk i Sverige å bygge om og renovere Rosenbad-kvartalet i Stockholm. 

Prosjektet, som skal utføres som en generalentreprise, starter i april og planlegges ferdigstilt i april 2021. Mens renoveringen pågår, flytter leietaker regjeringsadministrasjonen til andre lokaler i regjeringskvartalet. Kontraktssummen er anslått til 500 millioner svenske kroner.

– Vi har god erfaring fra ombyggingsarbeid i trange omgivelser i indre by, og å få muligheten til å jobbe med Rosenbad er svært inspirerende, sier Anders Raune i Veidekkes datterselskap Arcona, som skal gjennomføre renoveringen, i en pressemelding.

Rosenbad-kvartalet ble oppført som bankbygg i årene 1895–1900. Siden regjeringsadministrasjonen flyttet inn på begynnelsen av 1980-tallet er det bare gjort alminnelig vedlikehold av bygningen, og den gjennomgripende renoveringen Arcona har fått i oppdrag å gjøre, er derfor nå påkrevet. Rosenbad-prosjektet inngår i den større opprustningen av Klara-området og vil pågå frem til 2021.

- Renoveringen vil gi regjeringsadministrasjonen som leietaker trygge, energieffektive, representative og fleksible lokaler. Et annet viktig mål for Statens fastighetsverk er å sikre rasjonell drift og god fremtidig forvaltning. Tiltakene som nå gjennomføres har et perspektiv på 20 til 30 år, heter det i pressemeldingen.

Arcona, som har vært en del av Veidekke-konsernet siden 2013/2014, bygger og utvikler eiendommer i Stockholm og Uppsala. I 2018 omsatte selskapet for to milliarder svenske kroner.