AF-selskapet Haga & Berg skal fornye bygget som huser Geologisk Museum i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo.

Haga & Berg rehabiliterer praktbygg for Universitetet i Oslo

Haga & Berg Entreprenør AS, et selskap i AF Gruppen, har inngått en kontrakt med Universitet i Oslo om rehabilitering av Brøggers Hus på Botanisk Hage i Oslo.

Prosjektet er en totalrehabilitering av bygget som huser Geologisk Museum på Botanisk Hage. Store arealer av byggets arealer er fredet av Riksantikvaren. En viktig suksessfaktor i prosjektet er derfor å integrere moderne bygningsfunksjoner og tekniske anlegg med fredete bygningsdeler og inventar på en god måte, melder AF Gruppen i en pressemelding.

Kontrakten er inngått etter en forutgående samspillsfase og gjelder totalentreprise for rehabilitering av Brøggers Hus. Oppdragsgiver er Universitetet i Oslo. Kontrakten har en verdi på cirka 111 millioner kroner eks mva.

- Dette er en type jobb som passer Haga & Berg Entreprenør godt. Vi har spesialistkompetansen, erfaringen og kapasiteten som kreves for å rehabilitere dette praktbygget. Som følge av vår rammeavtale med Universitet i Oslo har vi et tillitsbasert og langvarig forhold til byggherren, og vi ser frem til et godt prosjekt basert på kompetanse og samarbeid, sier daglig leder Eskil Marius Ulimoen i Haga & Berg Entreprenør.