EBAO-leder Asle Randen.

Presenterer prosjekter for milliarder

For femte gang på rad arrangerer EBAO og EBA markedskonferanse på Næringslivets Hus, med presentasjon av offentlige byggeprosjekter og kommunale anleggsprosjekter "pre doffin".

- Dette har utviklet seg til å bli en fast, årlig møteplass mellom vår næring og viktige, offentlige byggherrer regionalt. Her får vi både oversikt over hva som er å vente av prosjekter i god tid før de er klare for doffin, og drøftet hvordan det skal bestilles og leveres. Det skaper dialog og forutsigbarhet, sier styreleder i EBAO, Asle Randen.

I år er overordnet tema grønne bestillinger, ikke tilfeldig valgt all den tid Oslo i 2019 er miljøhovedstad.

- Vi ser at stadig flere ønsker grønne, fossilfrie eller utslippsfrie byggeplasser. Da er det viktig at vi både avstemmer forventninger med mulige leveranser, og lar oss inspirere eller lære av hverandres prosjekter, sier Randen.

Hele 188 offentlige byggeprosjekter eller kommunale anleggsprosjekter er å finne Markedsrapporten som deles ut på konferansen, som normalt samler drøyt 100 deltakere. Programmet settes i samarbeid med Statsbygg, Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og Østfold fylkeskommune, og disse har også gjort en stor jobb med å sende inn prosjektinformasjon. Det samme har kommunene gjort.

- Vi må gi ros til de offentlige bestillerne for innsatsen de gjør, og at de er tydelige på verdien av dialog med næringen. Det er dette som gjør konferansen mulig, og god deltakelse år etter år tyder på at den har sin berettigelse, sier direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede.

"Markedskonferansen 2019" finner sted på Næringslivets Hus 30. april. Her stiller også flere offentlige bestillere med stands og er tilgjengelige for å komme i kontakt med bedrifter som vil diskutere prosjekter.