Forlegningen er en standardisert løsning tidligere benyttet andre steder i landet. Dette er fra Bardufoss. Foto: Forsvarsbygg 

Asker Entreprenør bygger forlegning for Forsvarsbygg på  Kolsås

Soldater som før bodde spredt, og til dels utenfor leiren, blir nå samlet under ett tak i et helt nytt bygg.

Kontrakten på i underkant av 70 millioner kroner ble signert onsdag denne uka av avdelingsdirektør Vigdis Kampenes i Forsvarsbygg og regionleder Ole Einar Rongved i Asker Entreprenør AS.

Etterlengtet av Forsvaret
–Dette bygget er etterlengtet for Forsvaret, og gir soldatene det gjelder en enklere, trivligere og mer praktisk boordning i et nytt og moderne bygg. Det er også å bygge forsvarsevne. Vi gleder oss til å komme igang med prosjektet og ser frem til samarbeidet med Asker Entreprenør AS, uttaler Kampenes.

Den nye forlegningen blir på 2.800 kvadratmeter. Det skal ha plass til 225 soldater, og er utformet for å gi et lyst, trivelige bomiljø for soldatene. Tre gamle og slitte forlegninger rives. Soldatene som skal bo i bygget flytter etter planen inn tidlig i 2021.

Standardisering av bygg
– For å planlegge og bygge mest mulig effektivt, er i praksis den nye forlegningen en «blåkopi» av forlegninger Forsvarsbygg tidligere har oppført på henholdsvis Setermoen leir og Bardufoss i nord-Norge, utdyper prosjektleder i Forsvarsbygg, Hans Magnus Stensrud. Det sparer både tid og penger.

– Det er også lagt vekt på at bygget skal være enkelt for våre folk å drifte. Plassering av tekniske rom og materialvalg er planlagt også utifra slike hensyn.

– Alt i alt gleder vi oss til å ønske Forsvaret velkommen til en ny, moderne forlegning, avslutter han.

Avdelingsdirektør Vigdis Kampenes i Forsvarsbygg og regionleder Ole Einar Rongve i Asker Entreprenør AS. Foto: Forsvarsbygg