LAB bygger nytt fylkeshus i Bergen

LAB Entreprenør AS, et selskap i AF Gruppen (AFG) er innstilt som entreprenør for bygging av nytt fylkeshus i Bergen av Hordaland fylkeskommune.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding mandag.

Deltagerne i gruppa som vant pris- og designkonkurransen er i tillegg til LAB entreprenør NSW arkitektur, HUS arkitekter, arkitektgruppen Cubus, IARK og Sweco.

LAB Entreprenørs tilbud vant frem i en pris- og designkonkurranse med fire andre tilbydere. En endelig kontrakt vil omfatte riving av eksisterende fylkeshus fra 1972, samt bygging av nytt fylkeshus med samme fotavtrykk. Det nye fylkeshuset vil romme publikumsfunksjoner og arbeidsplasser til omtrent 600 ansatte i nye Vestland fylkeskommune. I tillegg kommer utleie av omtrent 600 kontorarbeidsplasser og noen mindre, kommersielle areal, heter det i pressemeldingen.

Bygget vil bli på totalt rundt 26.000 kvadratmeter fordelt på to tårn på elleve og 13 etasjer over gatenivå, samt to kjelleretasjer. Bygget skal klassifiseres som BREEAM Excellent.

Kontrakten vil være en totalentreprise med samspill, og har en verdi på omtrent 737 millioner kroner før merverdiavgift.

Samspillsfasen vil pågå fra april til oktober 2019. Byggearbeidene starter i februar 2020 med planlagt ferdigstillelse av prosjektet høsten 2022, skriver AF Gruppen.