Team Pir II har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum nord (Brattøra). Illustrasjon: Team Pir IITeam Rodeo har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum øst (Nyhavna/Møllenberg/Bakklandet). Illustrasjon: Team RodeoTeam Asplan Viak har fremet forslag for Midtbyen og sentrum sør (Øya/Elgeseter/Lerkendal). Illustrasjon: Team Asplan ViakTeam Lala Tøyen har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg). Illustrasjon: Team Lala TøyenTeam Rodeo har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum øst (Nyhavna/Møllenberg/Bakklandet). Illustrasjon: Team RodeoTeam Rodeo har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum øst (Nyhavna/Møllenberg/Bakklandet). Illustrasjon: Team RodeoTeam Rodeo har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum øst (Nyhavna/Møllenberg/Bakklandet). Illustrasjon: Team RodeoTeam Pir II har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum nord (Brattøra). Illustrasjon: Team Pir IITeam Pir II har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum nord (Brattøra). Illustrasjon: Team Pir IITeam Lala Tøyen har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg). Illustrasjon: Team Lala TøyenTeam Lala Tøyen har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg). Illustrasjon: Team Lala TøyenTeam Lala Tøyen har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg). Illustrasjon: Team Lala TøyenTeam Lala Tøyen har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg). Illustrasjon: Team Lala TøyenTeam Lala Tøyen har fremmet forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg). Illustrasjon: Team Lala TøyenTeam Asplan Viak har fremet forslag for Midtbyen og sentrum sør (Øya/Elgeseter/Lerkendal). Illustrasjon: Team Asplan ViakTeam Asplan Viak har fremet forslag for Midtbyen og sentrum sør (Øya/Elgeseter/Lerkendal). Illustrasjon: Team Asplan ViakTeam Asplan Viak har fremet forslag for Midtbyen og sentrum sør (Øya/Elgeseter/Lerkendal). Illustrasjon: Team Asplan ViakTeam Asplan Viak har fremet forslag for Midtbyen og sentrum sør (Øya/Elgeseter/Lerkendal). Illustrasjon: Team Asplan Viak

Se arkitektenes forslag for fremtidens Trondheim

Trondheim kommune la nylig ut en rekke illustrasjoner og videoer av forskjellige fremtidsvisjoner for trønderhovedstaden. Prosjektet Trondheim sentrum 2050 blir et utgangspunkt for utviklingen av byen.

Fire tverrfaglige team og ett forskningsprosjekt har fått i oppgave å beskrive og visualisere hvordan de tror Midtbyen og resten av Trondheim sentrum ser ut i 2050, heter det på nettsidene trondheim2030.no.

Adresseavisen har også plukket opp saken, og omtaler fremtidsvisjonene på sine nettsider mandag.

Flere forslag

Fire tverrfaglige arkitekt- og rådgiverteam, samt forskningsprosjektet 3c- Samskaping av fremtidens byer har laget sine forslag. Team Pir II har forslaget Midtbyen og sentrum nord (Brattøra), Team Asplan Viak har Midtbyen og sentrum sør (Øya/Elgeseter/Lerkendal), Team Rodeo har Midtbyen og sentrum øst (Nyhavna/Møllenberg/Bakklandet), og Team Lala Tøyen har et forslag for Midtbyen og sentrum vest (Ila/Marienborg).

Her er noen av forslagene i visjonene:

  • Brattøra blir bydel og byhavn
  • Bru mellom Ravnkloa og Brattøra
  • Elgeseter gate blir bussgate
  • Lerkendal får ny jernbanestasjon og videreutvikles til en attraktiv bydel med høy utnyttelse med boliger, idrettsfunksjoner og arbeidsplasser.
  • Strindvegen blir bussgate
  • Marienborg blir boligområde
  • Nytt kinosenter på Leütenhaven

Attraktivt og levende

– Prosjektet skal blant annet vise hvordan vi kan fortette med kvalitet. Målet er å få synliggjort en framtidig sentrumsutvikling, samt hvilke områder som bør få et tydeligere vern, sier prosjektleder Grete Hennissen til Adresseavisen.

I fremtidsplanene ønsker Trondheim kommune å skape et mer attraktivt og levende sentrum gjennom å legge til rette for høyere tetthet, gjøre det triveligere å gå og oppholde seg der, og legge til rette for flere kulturaktiviteter og arrangementer.

Andre delmål er:

  • Langt flere boliger og mer stabile bomiljø i sentrum gjennom å legge til rette for flere og bedre steder å bo, et mer variert boligtilbud med fokus på attraktivitet for barnefamilier og bedre utearealer.
  • Et attraktivt jobbmarked i sentrum gjennom å legge til rette for flere arbeidsplasser i sentrum og bedre kollektivsystem til og fra sentrum.
  • Å styrke Midtbyen som regionens viktigste handels- og kultursentrum gjennom å legge til rette for bedre steder å drive handel, service og kultur og å øke kundegrunnlaget ved at sentrum blir mer attraktiv for folk å oppholde seg i og besøke.
  • Å styrke Midtbyen som identitetsbærer for hele byens befolkning gjennom å bevare og foredle de unike historiske kvalitetene og det eksisterende kulturmiljøet, og bygge bru mellom fortid, nåtid og framtid.