Fra venstre: Kaja Anker-Rasch og Mads Agerup fra Industrifinans, Knut Erik Manstad, Signe Olsen-Nauen og Arne Baumann fra OBOS. Foto: Lena Malnes, Tønsbergs Blad

OBOS kjøper Scanropetomta i Tønsberg

Obos Nye hjem har kjøpt 50 prosent av aksjene i LK Holding III AS som er hjemmelshaver til Banebakken 38, bedre kjent som Scanropetomta, i Tønsberg.

Eiendommen har en lang industrihistorie knyttet til produksjon av tauverk, kabler og fortøyningssystemer, men driften ble lagt ned i 2017.

Dagens leietaker er det belgiske konsernet Bridon-Bekaert, gjennom datterselskapet Bridon-Bekaert Scanrope AS. Bygningmassen er i dag delvis fremleid til lagervirksomhet, men store deler av lokalene står tomme. Leiekontrakten med Bridon-Bekaert løper frem til 2025.

- Scanropetomta er en spennende eiendom. Vi ser at en utvikling av Scanropetomta er positivt for Tønsberg, ikke minst med tanke på å gjøre ferdig kanalpromenaden og de kvaliteter dette kan tilføre Tønsberg by. Dette er en bydel vi kjenner godt, blant annet gjennom vår utbygging på naboeiendommen Teieparken og gjennom vårt samarbeid med Selvaag på Kaldnes brygge. Vi ser frem til å bidra inn i arbeidet med å revitalisere denne delen av byen, sier konserndirektør for boligutvikling i OBOS, Arne Baumann.

Det er Banebakken 38 AS, et selskap tilrettelagt og forvaltet av Industrifinans Direkte Investeringer AS, som står som selger og gjenværende eier av 50 prosent av aksjene i LK Holding III AS. Selskapet kjøpte eiendommen i 2007. 

- Vi er glade for å få OBOS med oss på laget. Dette er en eiendom med et stort potensiale, og vi ser frem til å starte utviklingsarbeidet her, sier styreleder i Industrifinans Direkte Investeringer AS, Mads Agerup.