Isaksen fikk den første innsatsprisen av Norsk Forening for Betongrehabilitering

Hilde Rannem Isaksen har mottatt den første Innsatsprisen fra Norsk Forening for Betongrehabilitering.

Prisvinneren er utdannet sivilingeniør fra NTH (1988), og startet sin karriere i Vegdirektoratet med prosjektering av betongbruer. Etter få år ledet hun FoU-prosjektet «Utvikling av kloridbestandig betong».

Etter nesten ti år i Vegdirektoratet ble kandidaten ansatt i bruavdelingen i Norconsult, der Isaksen jobbet med prosjektering av bruer. Hun begynte også å jobbe med bruinspeksjoner og rehabilitering, noe som skulle vise seg å bli hennes bane. I 2006 ble hun leder for avdelingen Materialteknologi og rehabilitering. Det hindret ikke henne fra å fortsette med å lede rehabilitering av tunge betongkonstruksjoner som bruer, tunneler, renseanlegg og dammer. Til sammen har kandidaten jobbet seg opp en stor erfaring innenfor betongrehabilitering innenfor de fleste type konstruksjoner.

Samtidig som hun har bygget egen karriere og erfaring, har hun vært aktiv i Norsk Forening for Betongrehabilitering, og startet sin tid i styret i 2011.

Juryen, som består av styret i foreningen, skriver blant annet dette in sin vurdering:

”Isaksen tok over som leder av foreningen i 2013 og har gjort en enorm innsats for at foreningen har vokst og blitt en viktig arena for bransjen. Kandidaten har styrt foreningen gjennom to strategiperioder og har satt fokus på rekruttering til bransjen og kontakt med ingeniørhøgskolene. Etter bare første året som leder økte personlige medlemskapet i foreningen fra 31medlemmer til 126 medlemmer, og medlemstallet har økt jevnt siden. Kandidaten har også bidratt til at foreningen har etablert kontakt med ingeniørhøgskolene og har stilt opp på mange skolebesøk siden dette startet opp i 2012. Som leder av foreningen har kandidaten gjennomført og tilrettelagt for god aktivitet og gjort foreningen relevant for medlemmene. I løpet av perioden har foreningen fått to nye faggrupper, og etiske retningslinjer. I tillegg har foreningen omstrukturert kursvirksomheten, som har vært svært godt mottatt i bransjen, og kandidaten stiller selv opp som foreleser i det nye kurset. Til sammen har kandidaten gjort og gjør mye for å sikre god kompetanse og seriøsitet i bransjen.”

Isaksen har som leder av foreningen knyttet tettere bånd med andre foreninger, som Norsk Betongforening (NB), og har siden 2014 vært en del av medlemsgruppen i NB. Der sitter hun fremdeles om foreningens representant. Selv om Isaksen ga seg som leder av foreningen i 2018, har hun ikke sluttet å engasjere seg i foreningen, og har per2018 tatt på seg å lede komiteene for Betongrehabiliteringsprisen.

Juryen skriver videre: ”Isaksen blir omtalt som en tillitsfull og tilgjengelig leder, og har viser gode lederegenskaper. Prisvinneren er av en slik natur athun evner å skyve andre fram for å motta honnør når ting går bra, og samtidig alltid stiller opp og tar ansvar for å ordne opp dersom ting skulle gå litt i motgang. Kandidaten er også alltid positiv og har en stor arbeidskapasitet.”