Nye Jordal Amfi tar form, og nå starter arbeidet med å få på plass hele taket. Foto: Ken Opprann/Kultur- og idrettsbyggNye Jordal Amfi tar form, og nå starter arbeidet med å få på plass hele taket. Foto: Ken Opprann/Kultur- og idrettsbyggNye Jordal Amfi tar form, og nå starter arbeidet med å få på plass hele taket. Foto: Ken Opprann/Kultur- og idrettsbyggByråd Rina Mariann Hansen og KID-direktør Eli Grimsby på befaring på byggeplassen. Foto: Ken Opprann/Kultur- og idrettsbyggNye Jordal Amfi tar form, og nå starter arbeidet med å få på plass hele taket. Foto: Ken Opprann/Kultur- og idrettsbyggNye Jordal Amfi tar form, og nå starter arbeidet med å få på plass hele taket. Foto: Ken Opprann/Kultur- og idrettsbygg

Første ståldrager på plass på nye Jordal Amfi

Onsdag ble den første av i alt 14 ståldragere som vil bære taket på nye Jordal Amfi heist på plass og boltet fast i betongen.

Nye Jordal Amfi

Nye Jordal Amfi får et bruksareal på rundt 11 500 kvadratmeter og plass til ca. 5 500 publikummere.

Hallen blir en moderne arrangementshall med arealer og funksjoner for publikum, servering, daglig drift, møtevirksomhet og media.

Antall plan: 4 stk. (de to øverste kan stenges av ved mindre arrangementer)

Arbeidet med å montere bærekonstruksjonene til taket er dermed i gang og representerer en viktig milepæl og overgang til ny fase i byggeprosjektet.

Bærekonstruksjonene til taket er produsert i Danmark. De blir satt sammen på byggeplass før de heises opp i to deler og skrus sammen 15 – 20 meter over bakken. Når bærekonstruksjonen har kommet ca. halvveis, starter monteringen av norskproduserte takelementer. Etter at taket er lagt, vil arbeidet med fasaden starte opp. Disse arbeidene vil pågå over sommeren og avsluttes høsten 2019, melder Kultur- og idrettsbygg i en pressemelding.

Prosjektet har møtt på flere utfordringer i byggeprosessen, men håper at de nå har lagt dem bak seg. Grunnarbeidene med Jordal Amfi er nå ferdigstilt, og utfordringene knyttet til Hovinbekken og kulverten som lå høyere i terrenget enn forutsatt er håndtert. Betongkonstruksjonen med nye tribuner er montert og foreløpig er 21 av i alt 30 energibrønner etablert. Disse vil spille en viktig rolle i arbeidet med å redusere hallens energiforbruk.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen og direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, var sdagen før på en kort befaring for å overvære utviklingen og bli orientert om byggeriet og status på arbeidene.

- Jordal Amfi er Oslos hovedarena for ishockey, og skal brukes både av bredde og elite. Med det arbeidet Oslo kommune nå gjør både med ny ishall og grøntområdene rundt hallen, vil Jordal idrettspark bli et fantastisk tilskudd til nærområdet og Oslo by når det står klart i 2020, sier byråd Rina Mariann Hansen.

- Med den første ståldrageren på plass, har vi nådd en tydelig milepæl. Gjennom de neste ukene og månedene frem mot sommeren vil tak og vegger komme på, slik at de innvendige arbeidene kan starte, sier direktør Eli Grimsby.

- Vi har et uttalt mål om å redusere energiforbruket i nye Jordal Amfi med mer enn 50 % sammenliknet med hallen som lå her tidligere, legger hun til.

Det målet skal nåes ved hjelp av at overskuddsvarmen fra is-produksjonen skal lagres i egne energibrønner som senere vil bli brukt til oppvarming av bygget. Solcellepaneler på taket bidrar til egen strømproduksjon, mens sedumplanter både isolerer bygget og absorbere regnvann.