Illustrasjonsfoto

Kaster ut italienske entreprenører fra svensk milliardprosjekt

Svenske Trafikverket har hevet kontrakten med det italienske konsortiumet LSAB (Lovön samverkan AB) på grunn av mangelfullt HMS-arbeid på to tunnelentrepriser på prosjektet E4 Förbifart Stockholm.

Det er de to italienske entreprenørene Vianini Lavori S.p.A og Cooperativa Nuratori & Cementisti – C.M.C. di Ravenna Società Cooperativa som står bak LSAB. Italienerne inngikk i august 2016 kontraktene til en verdi av 3,5 milliarder svenske kroner med Trafikverket.

Kontraktene består i hovedsak av de to tunnelene Norra Lovön og Södra Lovön. Dette er to av femten entrepriser på E4 Förbifart Stockholm. Denne uken meddelte byggherren til entreprenørene at de hever kontrakten på grunn av HMS-arbeidet.

- Vårt oppdrag er å bygge fjelltunnelene i E4 Förbifart Stockholm i henhold til fremdriftsplanen, til rett kostnad og kvalitet på en måte som er i oppfyller kravenet il et sikkert arbeidsmiljø. Et sikkert arbeidsmiljø er det viktigste målet i prosjektet, og etter å ha vurdert entreprenørens HMS-arbeid over lang tid har vi tatt denne beslutningen. Vi mener en ny kontrkat vi skape bedre forutsetninger for å levere arbeidet som gejnstår, sier Johan Brantmark, projektsjef for E4 Förbifart Stockholm i en pressemelding.

Trafikverket melder at italienerne har ferdigstilt rundt 14 prosent av kontraktene sine, det vil si cirka to kilometer tunnel.