Ill. AART architects

AART tegner markant kontorbygg i Oslo

12.500 kvadratmeter kontorer, showrooms og fellesfunksjoner i tett tilknytning til den omkringliggende byen. Det er essensen av det nye kontorbygget som AART architects har designet for eiendomsbedriftene IK Gruppen og Argentum på Bryn i Oslo.

Fakta om prosjektet

Beliggenhet: Tvetenveien 8, Oslo
Status: Under oppførelse
Størrelse: 12.500 kvm
Byggherre: Argentum og IK Gruppen
Arkitekt: AART architects
Landskapsarkitekt: Studio Oslo Landskapsarkitekter
Konsulent: B-Consult

- Med det nye kontorbygget ønsker vi å bidra til utviklingen av Bryn som et levende og attraktivt område. Sammen med IK Gruppen og Argentum har vi derfor fokusert på å skape et bygg med allsidige funksjoner innenfor og i tett tilknytning til byen utenfor, sier Anders Strange, stiftende partner i AART architects og daglig leder for selskapets kontor i Oslo.

Kontorbygget blir bygget på IK Gruppens ubebyggede tomt på Bryn og forventes å være ferdig innen utgangen av 2020. Bygget vil være på 12.500 kvadratmeter fordelt over fem etasjer og vil bli bygget sammen med Argentums eksisterende bygg på nabotomten, så der skapes et samlende kontorlandskap på 19.000 kvadratmeter på denne sentrale delen av Bryn.

Inkluderer flere funksjoner
IK Gruppen vil samlokalisere sin egen bedrift i det nye kontorbygget, men andre leietakere skal også inn i bygget.

- Det vil være et dynamisk kontorbygg med et allsidig tilbud av kontorer, showrooms og fellesfunksjoner - og vel og merke nært til sentrum og kanskje den mest tilgjengelige beliggenheten med både bil og offentlig transport, sier Kent Brunvoll, eiendomsdirektør i IK Gruppen, i en pressemelding.

Åpner seg innad og utad
- Innad åpner to atrier bygget og binder de mange funksjonene sammen, mens bygget utad trer åpent og markant fram i bybildet - ikke minst i kraft av fasadene som er kledd i naturstein og i sammensetningen av de romhøye vinduspartiene. Tilknytningen til byen reflekteres også i adkomsttorvet ved hovedinngangen, som med sine trær, beplantning og oppholds muligheter gir nye kvaliteter til omgivelsene. Samtidig flyttes parkering fra gatenivå til en parkeringskjeller under bygget, slik at det skapes rom for et levende og innbydende bygulv, heter det i en uttalelse fra arkitekten.