Ill. Statens vegvesen

Siste delstrekning av E16 i Sandvika ute på anbud

Statens vegvesen lyser nå ut siste strekningen av prosjektet E16 Sandvika – Wøyen.

Vegvesenet søker etter en entreprenør som vil bygge om tidligere E16 og tilstøtende lokalveier mellom Sandvika, Emma Hjorthsvei og Åses vei. Dette er siste brikken i det som legger til rette for byutviklingen i Sandvika, og som fullfører Sandvika ring.

Entreprisen, som er en utførelsesentreprise, består av tre adskilte delområder: Sandvika ved Industriveien, Brynsveien og Ringeriksveien, noe mindre arbeider rett nord for Hamangtunnelen og ombygging av krysset ved Åses vei.

Det er en omfattende entreprise som i hovedtrekk handler om nedbygging av gamle E16 over Hamangsletta og ombygging av mindre veier. I tillegg skal fem bruer rives og en skal bygges ny, det bygges nye rundkjøringer, kabler skal legges om, næringsbygg skal rives, bruer skal rehabiliteres og det skal bygges gang- og sykkelveier. Sist men ikke minst skal det beplantes langs Dælibekken.

- Vi bygger i et svært trafikkert byområde, og det vil bli et stort omfang av trafikkomlegginger med mange faser og etapper. Her må det sikres god trafikkflyt mens arbeidene pågår. Nå regner vi med å få på plass en ny entreprenør før sommeren, sier byggeleder Tom Heldal Larsen, som håper at vi kan komme i gang med byggingen på sensommeren.