På grønt underlag og med grønn energi kan danskene nå sette utfor i en ny slalåmbakke i København. Foto: Rasmus Hjortshoj / BIGPå grønt underlag og med grønn energi kan danskene nå sette utfor i en ny slalåmbakke i København. Foto: Rasmus Hjortshoj / BIGPå grønt underlag og med grønn energi kan danskene nå sette utfor i en ny slalåmbakke i København. Foto: Rasmus Hjortshoj / BIGPå grønt underlag og med grønn energi kan danskene nå sette utfor i en ny slalåmbakke i København. Foto: Rasmus Hjortshoj / BIGPå grønt underlag og med grønn energi kan danskene nå sette utfor i en ny slalåmbakke i København. Foto: Rasmus Hjortshoj / BIGPå grønt underlag og med grønn energi kan danskene nå sette utfor i en ny slalåmbakke i København. Foto: Rasmus Hjortshoj / BIG

Her kan du kjøre slalåm på toppen av Københavns nye avfallsanlegg

Danskene åpner kunstig helårsbakke på taket av Amager Resource Center i København.

For alle som mener at danske slalåmferdigheter hører hjemme på søppelhaugen, kom nylig en fantastisk nyhet fra København. Denne våren åpner alpinsenteret Copenhill, en 85 meter høy kunstig slalåmbakke på taket til byens nye avfallshåndteringsanlegg Amager Resource Center.

Anlegget er tegnet av det danske arkitektkontoret Bjarke Ingels Group, og driften startet allerede i 2017. Her behandles avfall fra 600.000 innbyggere og 68.000 bedrifter for å produsere elektrisitet og direktevarme til København. På taket til bygget er det anlagt bakke med det patenterte plastmaterialet Neverplast.

– Etter én eller to renn tilpasser du deg underlaget, og det føles akkurat som å kjøre på ski, sier Copenhill-direktør Christian Ingels til The Washington Post.