F.v. Elisabeth Vestergård, Anna Louise Akselssen og Tone Mjøs fra Buskerud fylkeskommune og Atle Møller, Rune Nordås og Arne Riise fra Strøm Gundersen AS. Foto: Buskerud fylkeskommune

Strøm Gundersen skal bygge ny skole til 320 millioner kroner

Fylkeskommunen og Strøm Gundersen signerte byggekontrakt for nye Ringerike videregående skole.

Buskerud fylkeskommune skal rehabilitere og utvide Ringerike videregående skole i Hønefoss. Fredag signerte fylkeskommunen og Strøm Gundersen AS, som er en del av AF Gruppen, byggekontrakt for den nye skolen.

- Vi er veldig glad for avtalen som er inngått, og ser frem til å et godt samarbeid med fylkeskommunen, sier leder i byggavdelingen i Strøm Gundersen AS, Atle Møller.

Det nye bygget vil bli på cirka 6.000 kvadratmeter. Det gamle skolebygget skal totalrehabiliteres.

- Vi har bygget mange skoler, og føler oss godt skikket til å bygge skolen på Ringerike. Det er spennende å bygge nytt og samtidig rehabilitere bygg, sier Møller.

- Dette er en viktig satsing for fylkeskommunen, og vi gleder oss over at vi nå endelig er i gang, sier Elisabeth Vestergård, leder i prosjektavdelingen i BFK Eiendom.

- Vi ser fram til å samarbeide med Strøm Gundersen, og er trygge på at de vil gi oss et bygg som vil fungere godt for skolens elever og ansatte, sier hun.

Byggestart for det nye bygget blir 1. april, og bygget skal etter planen være klart senhøsten 2020.

Buskerud fylkeskommune har ansvaret for videregående opplæring av ungdom og voksne, og eier 13 videregående skoler i Buskerud. Ringerike videregående skole ligger i Hønefoss og har et rikt og variert tilbud innenfor utdanningsprogrammene studiespesialiserende fag, musikk, service og samferdsel, og idrettsfag.

Skolen har også tilbud innen hverdagslivstrening. Skolen har 90 ansatte og ca. 595 elevplasser fordelt på 25 klasser.