Bispegata i Oslo sentrum har vært stengt siden 11. februar. Tirsdag skal den åpnes for trafikk.

Bispegata åpnes tirsdag - stenging får ikke tidskonsekvenser for Follobanen

Bispegata ble stengt 11. februar på grunn av frykt for jordras. Tirsdag skal sentrumsgata i Oslo åpnes igjen for trafikk, melder Bane NOR.

– Status er at Bispegata ferdigstilles i løpet av dagen og politiet fjerner sine sperringer rundt midnatt slik at gaten er åpen for trafikk fra og med tirsdag 5.mars, opplyser prosjektleder Anne Marie Dyrøy i en e-post til Byggeindustrien mandag ettermiddag.

I området ved Oslo S – Middelalderparken bygges en 600 meter lang betongtunnel for nye jernbanespor som delvis. Sporene skal legges under Middelalderparken.

I forbindelse med arbeider der betongtunnelen krysser Bispegata oppstod det den første uken i februar deformasjoner ut over det som var forventet i de krevende grunnforholdene.

Bane NOR har overvåket området hele døgnet etter hendelsen 8. februar Etter undersøkelsene ble det avdekket en skade på avstivingen av støttekonstruksjonen. Arbeidet ble 11. februar umiddelbart stoppet, byggegropa ble evakuert og i samarbeid med politiet ble Bispegata stengt.

Bane NOR og entreprenør utført stabiliserende tiltak og gjennomgått beregningene for støttekonstruksjonene i østre del av Bispegata på nytt.

– Hva har problemene ved Bispegata å si for Follobane-prosjektets fremdrift?

– Per nå ingenting. Vi regner ikke med at dette vil ha konsekvenser tidsmessig for ferdigstillelsen av Follobanen, svarer Dyrøy.

Det er kun arbeider knyttet til konstruksjonen av  østre del av tunnelen under selve Bispegata som har stått stille de siste ukene.

– Vestre del ble ferdigstilt ved årsskiftet, og øvrige arbeider har gått som planlagt, opplyser Dyrøy.