Norges Høyesterett i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Skanska-oppsigelser vurdert som usaklige av Høyesterett -  men fikk prinsipielt medhold

Seks oppsagte arbeidere får jobben tilbake etter en dom i Høyesterett, men Skanska fikk medhold i det prinsipielle.

– De seks som gikk til sak, får beholde jobbene sine, og vi må ta lærdom av at vi må dokumentere slike prosesser bedre. Men jeg er glad for at Høyesterett er enige med oss i at Lagmannsrettens forståelse av regelverket knyttet til ansiennitetsprinsippet var feil, sier konsernsjef i Skanska Norge Ståle Rød i en pressemelding om dommen.

– Dette er en gledens dag for de seks anleggsarbeiderne. Tre års kamp er over. Endelig har vi fått en avklaring, sier hovedtillitsvalgt Jan Åge Vik i Skanska til Fri Fagbevegelse.

Skanska måtte foreta en nedbemanning for tre år siden. Blant de oppsagte var de seks anleggsarbeiderne som hadde lengre ansiennitet enn flere som fikk beholde jobben. De seks var medlemmer i Arbeidsmandsforbundet, og fikk støtte av forbundet og senere LO til å ta saken rettens vei.

 Høyesterett skriver i dommen at de «har kommet til at lagmannsretten har krevd mer for at Skanska kunne fravike ansiennitetsprinsippet i Hovedavtalen § 8-2 første ledd, enn hva regelen gir grunnlag for. Det er, etter omstendighetene, saklig å fravike ansiennitetsrekkefølgen ved utvelgelse til oppsigelse uten at forskjellene i kompetanse og dyktighet er vesentlige.»

Skanska-sjef Ståle Rød påpeker i meldingen fra entreprenørkonsernet at Høyesterett også sier at Skanska har opptrådd på en ryddig måte og innenfor lovverket når de inngikk en avtale med de tillitsvalgte.

Skanska har fått fullt gjennomslag for det som de selv mener er prinsipielt sett viktigst, nemlig at Lagmannsrettens rettsanvendelse med oppstilling av terskler for å fravike ansienniteten var uriktig.

– Skanska valgte å ta denne dommen til Høyesterett fordi den reiste vesentlige spørsmål knyttet til uavklarte spørsmål om forståelsen av hvordan det skal tolkes når lovverk og hovedavtalen sier at ansiennitet kan fravikes når det foreligger saklig grunn, sier Rød.

Det er i de uavklarte rettsspørsmålene LO har engasjert seg, uten å ha fått medhold i det vesentlige i sitt syn på tolkningen av bestemmelsen.

– Høyesteretts avgjørelse blir viktig for arbeidslivet fremover. Dommen bidrar til å balansere hensyn mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, slik at det er mulig å opprettholde konkurransekraften i fremtidige saker om nedbemanning Det er flere gode og viktige utsagn i dommen, som gir Skanska full støtte, sier Rød.