Jan Halstensen, prosjektleder for «Sammen 2020» (fra venstre), administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen og konsernsjef i AF Gruppen Morten Grongstad. Foto: RIF

Stor oppslutning om bransjeprosjektet «Sammen 2020»

Over 40 bedriftsledere har signert en partnerskapsavtale med fellesprosjektet «BAE-Næringen - Sammen 2020».

Det skriver Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) i en pressemelding fredag.

Fellesprosjektet gjennomføres av BAE-rådet, som består av bransjeforeningene Arkitektbedriftene i Norge, BNL, MEF, NELFO, Norsk Eiendom, NBEF, RIF og Virke Byggenæringen.

– «Sammen 2020» er blitt mottatt med stor positivitet og engasjement fra topplederne i BAE- næringen. Dette lover godt for fortsettelsen, og viser at vi har møtt et behov med dette initiativet, sier leder for arbeidsgruppen og administrerende direktør i RIF, Liv Kari Skudal Hansteen, i pressemeldingen.

Denne uken møtte hun og prosjektleder Jan Halstensen og konsernsjef i AF Gruppen Morten Grongstad.

– Jeg er grunnleggende optimist og positiv til samarbeid i næringen. Slik jeg ser det, innebærer det å være toppleder et samfunnsansvar. Samtidig er det også et stort privilegium. Vi som ledere må aktivt søke å bidra til å gjøre en forskjell. Ta for eksempel behovet for økt sikkerhet på våre byggeplasser eller bedre kjønnsbalanse i næringen. I begge tilfellene er det handlinger og ikke ord som skaper fremgang, og vi må selv ta aktive og konkrete valg hvis det skal skje endringer, sier Morten Grongstad.

Målet med fellesprosjektet er, ifølge pressemeldingen, å skape et samlingssted som skal bidra til bedre å få synliggjort næringens viktighet og verdiskaping, samt å styrke konkurransekraften.

– Det er et behov for en sterk og felles stemme som forteller de gode historiene og får frem viktige fakta som viser næringens betydning og verdiskaping, sier Jan Halstensen, prosjektleder for «Sammen 2020».

Det er satt opp fire mål med prosjektet:

  1. Synliggjøre BAE-næringen som en lønnsom, fremtidsrettet og respektert næring.
  2. Synliggjøre BAE-næringens verdiskapning og betydning for samfunnet (både regionalt og nasjonalt).
  3. Vise BAE-næringen som en viktig næring og som største fastlandsnæring.
  4. Vise at BAE-næringen er en helt sentral næring for å nå FNs bærekraftmål.

– Hvordan vi omtaler næringen vår, står sentralt. Vår evne til å tiltrekke oss de beste folka vil være avhengige av omdømmet vårt. Det som kjennetegner mange unge er at de søker jobb

med mening, og de har et stort ønske om å bidra, ikke bare til bedriften, men også til samfunnet. Det kan de i høyeste grad få mulighet til å gjøre i byggenæringen, men det bør synliggjøres mer. «Sammen 2020» kan bidra til en sterkere stemme om alt det som er så bra og viktig med næringen. Mulighetene og innovasjonen, hva vi skaper av verdier og ikke minst vårt tydelige samfunnsbidrag. Tar vi som næring en aktiv og positiv posisjon, vil vi også bli lyttet til, avslutter Grongstad i pressemeldingen.