Rekordvekst for Obs Bygg

Obs Bygg melder om en samlet vekst på 31,2 prosent i 2018.

Det skriver Coop Norge i en pressemelding torsdag.

Coop har i dag 118 varehus, hovedsakelig gjennom kjedene Obs Bygg og Coop Byggmix. Coop skriver i meldingen at de har hatt en samlet vekst på 5,1 prosent i byggevarehandelen i 2018.

Dette gir, ifølge pressemeldingen, Coop en markedsandel på 33,7 prosent.

Coop-kjedene økte omsetningen med til sammen 270 millioner kroner i fjor, hvor spesielt Obs Bygg hadde stor suksess, heter det i meldingen.

– En stor takk til alle våre kunder som stadig vender tilbake. Æren for dette har de mange kompetente og dyktige ansatte som hver dag sørger for å gi kundene gode handleopplevelser. Obs Bygg-kjeden er inne i en sterk satsing, og kan vise til en omsetningsvekst alene på hele 31,2 prosent i 2018. Det skyldes primært omprofileringen av Extra Bygg-kjeden og en ny Obs Bygg i Moss. Dette gir oss styrket tro på fremtiden, og vi tar sikte på å ta et solid grep om privatmarkedet i byggevarehandelen, sier Espen Braaten, kjededirektør for byggkjedene i Coop.
I 2019 skal det etableres minimum seks nye varehus med et samlet salgsareal på 50.000 kvadratmeter, heter det videre i pressemeldingen.

– Det er ingen tvil om at vår storsatsing i Norge vil føre til enda tøffere konkurransen i bransjen. Andre steder hvor vi har satset massivt, har vi sett at vi vinner kampen om kundene. Noen kommer til å blø, men for kundene, som også er våre medeiere, betyr dette bedre vareutvalg til bedre priser, sier Braaten.