– Denne nye trailerpakkeren fra Plasser & Theurer er vår tredje nye sporjusteringsmaskin i løpet av kort tid, og bidrar til å effektivisere arbeidet vårt, sier administrerende direktør Ingvild Storås i Baneservice AS.

Baneservice med ny trailerpakker

Baneservice har investert i en ny trailerpakker av merket Plasser & Theurer.

Trailerpakkeren, en Plasser & Theurer 08-275/4 ZW, er en kombinert linje- og vekselpakker som kan transporteres på trailer til og fra arbeidssteder, og har en verdi på ca. 30 millioner kroner.

– Maskinen, som er den eneste i det norske markedet, er en fullverdig sporjusteringsmaskin med ATC, og kan kjøres på banenettet med en fart på opptil 80 km/t, sier markedssjef Morten Amandus Løkken i Baneservice AS til Byggeindustrien.

Stor doning
Den nye maskinen veier ca. 45 tonn, er 15 meter lang, 3,3 meter høy og har en bredde på vel tre meter.

Fire aksler er fordelt på to boggier som drives av begge akslene under transport i bakre boggi, og en aksling i fremre boggi.

– Under arbeid drives maskinen av samme akslinger over en spesiell kontrollkrets, sier Løkken.

Videre har maskinen et vibrerende pakkaggregat, som igjen består av 16 pakklabber for pakking under sviller, en løfteenhet for løfting og retting av skinnestrenger og en utjevningsenhet.

– Maskinen kan pakke sporveksler med en bredde ut til 3360 millimeter fra midten av sporet, sier Løkken.

Høyere kapasitet

Baneservice er Norges ledende entreprenør innen maskinelt maskinelt sporvedlikehold, og fornyer stadig maskinparken sin.

– Dette gjelder særlig innen området sporjustering. De siste tre årene har Baneservice investert i tre nye sporjusteringsmaskiner med en investeringsverdi på 130 millioner kroner. Disse maskinene har opptil 30 prosent høyere kapasitet enn de maskinene de erstatter, sier Løkken.

–Bedre arbeidsmiljø

Administrerende direktør i Baneservice AS, Ingvild Storås, sier til Byggeindustrien at den nye trailerpakkeren gir større fleksibilitet i arbeidet.

– Denne maskinen er vår tredje nye sporjusteringsmaskin i løpet av kort tid. En fornyet maskinpark gir både bedre arbeidsmiljø og ytre miljø, og den bidrar til større effektivitet. Den nye maskinen trenger heller ikke sportilgang for å komme til arbeidsområdet, sier Storås.