Teknisk sjef i Nordbohus, Runar Kristensen, og kjedens nye leder for arkitektur og plan, Marit Heggvoll. Foto: Nordbohus

Hun blir ny arkitektursjef i Nordbohus

Marit Heggvoll blir ny leder for arkitektur og plan i Nordbohus.

Det skriver boligbyggerkjeden Nordbohus i en pressemelding onsdag.

Marit Heggvoll ble ansatt i Nordbohus AS, kjedens hovedkontor, i mai 2018. Hun har en master i arkitektur fra NTNU, og i løpet av et knapt år i Nordbohus har nå hun avansert til en lederstilling i selskapet.

Nåværende leder for avdelingen, Rita Einevoll, går til Block Watne, og etterlater en veldrevet avdeling til Heggvoll, heter det i pressemeldingen.

– Jeg ble overrasket da tilbudet kom. Jeg hadde ikke forventet det, men samtidig så kunne jeg ikke takke nei til en slik mulighet. Det oppleves som en stor tillitserklæring, og jeg må jo ha gjort noe bra det året jeg har vært her, sier Heggvoll.

Hun har klare meninger om hvordan Nordbohus bør uttrykke seg gjennom arkitekturen.

– Jeg har mange meninger om hva bokvalitet kan være. Det som er viktig er å se kunden i alle prosjekter. Når vi tegner en enebolig for en kunde så kan vi snakke med vedkommende og finne optimale løsninger. Når vi tegner store boligprosjekter så har vi ikke kunden foran oss enda. Vi må tenke oss hvem det er, og vår oppgave er å lage en bolig som passer de konkrete brukergruppene som er definert i markedsplanen for prosjektet. Det kan være at kunden er mye hjemme, og dermed har ekstra behov for utsikt, lys og noe å se på. Det kan være at kunden er på landslaget i langrenn, og har behov for mye mer bodplass enn andre. Sånt må vi tenke på når vi tegner boligene, sier hun.

Teknisk sjef i Nordbohus, Runar Kristensen, sier i pressemeldingen at han er godt fornøyd med måten Marit Heggvoll har tatt tak i mulighetene i den nye lederstillingen.

– Marit trer formelt inn i stillingen fra 1. mars, og allerede nå er hun godt i gang med oppgavene, i en fin stafettveksling med Rita Einevoll som har stillingen i dag. Jeg er veldig glad for at Marit tok denne utfordringen på strak arm, og jeg tror hun vil tilføre ansvaret noen gode dimensjoner på kjedens vegne, sier Kristensen.