Trond Hagerud, adm. dir. i Mapei (t.v.) og Espen Nystuen, daglig leder i KIL Toppfotball.

Mapei viderefører avtale med KIL Toppfotball

Mapei og KIL Toppfotball viderefører samarbeidsavtalen som ble inngått våren 2018. Det innebærer at Mapei Norge fortsetter som generalsponsor, samtidig som Mapei Sport i Italia fortsetter å gi fotballfaglige råd i til klubben.

– Samarbeidet med Dr. Ermanno Rampenini og hans team fra Mapei Sport er viktig for oss på flere områder. Både vi som klubb og jeg personlig har lært utrolig mye av å jobbe sammen med noen av verdens beste fagfolk innen fysisk trening i fotball, og det er et klart konkurransefortrinn for oss at vi i OBOS-ligaen tilbyr samme type opplegg som Roma, Marseilles og Juventus, sier daglig leder Espen Nystuen i KIL Toppfotball.

Siden april 2018 har Mapei Sport gjennomført tre testrunder, samtidig som spillerne har sendt ned personlige data om treningene til Italia jevnlig. Tilbake får klubben en tilbakemelding både på enkeltspillere og laget som helhet.

– Vi har hatt stort fokus på å unngå skader i år, og har jobbet med dette på flere områder. Samarbeidet med Mapei Sport er en del av bildet når vi har redusert antallet strekkskader til bortimot null. Nå skal spillerne testes i januar, før vi i april får den første sammenlikningen på samme tid som i fjor. Vi får kunnskap om gapet opp til de beste, og kan finne virkemidler for å tette gapet, understreker Nystuen i en pressemelding.

For Mapei har det hele tiden vært viktig å tenke langsiktig.
– Det er aldri noen snarveier til gode resultater og høy kvalitet. Vi ønsket å bidra med mer enn penger, og mener samarbeidet med Mapei Sport kan være medvirkende til at talentfulle unge spillere velger KIL Toppfotball for å utvikle seg, og at det igjen gir bedre sportslige resultater over tid. Jeg opplever at Mapei Sport er like seriøse om spillerne heter Cristiano Ronaldo eller Ludvig Langrekken. Det viser hvor dedikerte de er i jobben sin, og vi er stolte av å videreføre samarbeidet, sier marketingsjef Peter Fekete i Mapei.