Foto: Statsbygg

Statsbygg åpnet nytt bygg ved Universitetet i Stavanger

Tilbygget ved Hulda Garborgs hus ved Universitetet i Stavanger (UiS) er åpnet.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding på sine nettsider.

Ved åpningen ble nybygget overlevert fra avdelingsdirektør Kjersti Sandvik i Statsbygg til Universitetet i Stavanger ved rektor Marit Boyesen. Hun stilte lokalene til disposisjon for Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved dekan Elaine Munthe.

Nybygget som nå er åpnet, men som ble tatt i bruk alt i desember i fjor, omfatter 1.980 kvadratmeter. I tillegg til undervisningsarealene, rommer tilbygget kontorer og nødvendige servicefunksjoner, skriver Statsbygg.

Bygget har åpent kontorlandskap med 39 plasser i tredje etasje. Andre etasje inneholder 26 cellekontorer, og er beregnet for forskere med spesialbehov for slike kontorer. Servicefunksjonene er plassert i første etasje.

Byggeprosessen er gjennomført med utstrakt bruk av digitale hjelpemidler, spesielt aktiv bruk av BIM. Prosjektet er gjennomført som en totalentreprise med Kruse Smith som totalentreprenør, og er tegnet av KAP - Kontor for arkitektur og plan. Tilbygget er levert innenfor en kostnadsramme på omtrent 67 millioner kroner. Investeringen er finansiert av Statsbygg, og tilbakebetales av UiS i form av husleie.