Illustrasjonsfoto

Søker entreprenør til å skifte betongdekket på E6

Statens vegvesen har lyst ut en konkurranse etter entreprenør som skal erstatte betongdekket på E6 mellom Jessheim Nord og Mogreina i Ullensaker kommune med asfalt. Etter planen vil arbeidene starte opp i løpet av mai 2019.

Betongdekket på E6 mellom Jessheim Nord og Mogreina stammer fra 1989 hvor det ble bygget ny E6 på strekningen. I løpet av de siste ti årene har betongdekket sprukket opp vesentlig. Det er derfor behov for å utbedre strekningen med betongdekke mellom Jessheim Nord og Mogreina. Etter utbedringen vil strekningen få asfalt slik som tilstøtende E6-strekninger har.

Firmaer som ønsker å gjennomføre jobben må levere tilbud innen 20. mars klokken 12.00. Statens vegvesen regner med at arbeidene med å skifte ut betongdekket vil starte i løpet av mai 2019.

I gjennomsnitt kjører cirka 22.000 trafikanter hver dag på E6 mellom Jessheim Nord og Mogreina. E6-trafikken må ledes bort fra kjørebanen hvor det pågår arbeid med å skifte ut betongstrekningen. For å minimere trafikkulempene er det lagt opp til at trafikken i begge kjøreretninger på E6 går som tofeltstrafikk på sørgående E6-løp forbi anleggsområdet. Det er lagt til grunn at trafikken går som toveistrafikk i sørgående kjørebane i sommersesongen fra 2. påskedag til 31. oktober, mens trafikken i vintersesongen fra 1. november til 2. påskedag går på fire felt.

For å minimere trafikkulempene har Statens vegvesen lagt til grunn at arbeidene foregår i følgende faser:

- Området ved Hauerseterkrysset.

- Fra sørenden ved Jessheim nord til Hauerseterkrysset.

- Fra Hauerseterkrysset til nordenden av betongstrekningen ved Mogreina.

Det er lagt opp til at de de to første fasene gjennomføres i løpet av den første sommersesongen som er 2019, mens arbeidene i den tredje fasen gjennomføres i den andre sommersesongen.